Gå til sidens hovedinnhold

Tafatt Liverpool tapte mot Real Madrid. Salah-scoring gir likevel håp

Liverpool skapte null og niks i førsteomgang mot Real Madrid. Liverpool-sjef Jürgen Klopp må tåle kritikk for sine taktiske valg i Champions League.

REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1:

Etter 35 minutter spill av kampen mellom Real Madrid og Liverpool tirsdag, ledet hjemmelaget med 2-0. Liverpool var blitt helt avkledd av vertene.

Liverpool fikk rett og slett ikke til noe de første 45 minuttene i Madrid. Ifølge Opta så skapte de røde null sjanser i løpet av første omgang. Det har ikke skjedd Liverpool i Champions League siden møtet med nettopp Real Madrid i november 2014.

- Sjokkerende

En av dem som knapt trodde det han fikk se, var den velkjente beIN Sports-reporteren Tancredi Palermi. Han slaktet den taktiske inngangen til Jürgen Klopp.

- Sjokkerende naivt av Liverpool. Jeg har aldri sett Klopp bomme så grovt på det taktiske før. Dette er kun Klopps feil, raste italieneren på Twitter.

LES OGSÅ: Salah-uttalelser får Liverpool-legende til å rase: - Jeg hater det

Det kunne virke som heller ikke Klopp var fornøyd med sine egne valg. Allerede fem minutter før pause tok han ut Naby Keita og satte inn Thiago Alcantara. Og selv om kampbildet selvsagt var endret på det tidspunktet, fra det som var utgangspunktet da kampen startet, var det en slukøret Keita som forsvant ut fra banen etter et drastisk trekk fra Liverpool-sjefen.

- Det virker som han lar Keita bli syndebukken, sa Vsport-ekspert Morten Langli.

Han lot seg heller ikke imponere av Liverpools førsteomgang.

- De har gjort masse tekniske feil og masse upressa pasningsfeil. Det er ikke noe rytme. Det skal Real Madrid ha sin del av æren for, sa eksperten i studio.

Klopp: - Jeg liker det ikke

Etter hvilen slo Liverpool tidlig tilbake da Mohamed Salah fikset en redusering, men en strålende Vinicius Junior sendte Real Madrid to mål foran igjen litt senere.

LES OGSÅ: Mikel om Hazard: - Han er den verste på treningsfeltet

Dette betyr at Liverpool har et vanskelig, men ikke umulig, utgangspunkt før returkampen. Bortemålet til Salah kan vise seg å bli gull verdt for de røde.

- Hvis du vil til semifinalen, må du fortjene det. Det gjorde ikke vi i kveld. Spesielt ikke i første omgang. Det eneste jeg kan si, bortsett fra målet vårt, så var dette heldigvis kun den første av to kamper, sier Klopp ifølge BT Sport.

- Vi spilte rett og slett ikke godt nok til å skape problemer for Real Madrid. Vi gjorde det for lett for dem, sier Liverpools manager videre.

Klopp medgir at Keita ble tatt av banen fordi han ikke fungerte i rollen.

- Det er ingen stor sak, dette. Jeg liker det ikke. Han var ikke den eneste. Det var et taktisk valg. Jeg kunne fort gjort flere endringer der, sier tyskeren.

Kroos-magi

Det var hjemmelaget som så friskest ut fra start og ropte tidlig på en straffe etter at Luka Modric gikk over ende ved 16-meterstreken. Dommer Felix Brych, som skulle komme i fokus flere ganger i omgangen, valgte imidlertid å la det passere.

Gjestene fra England virket likevel en smule bakpå helt fra start og spesielt vingen Vinicius Junior skapte problemer for Liverpool. Etter 14 minutter kom han til en god heading etter innlegg fra Ferland Mendy, men avslutningen ble litt for svak.

Etter 26 minutters spill var avslutningen imidlertid langt bedre fra samme mann. Toni Kroos slo en glimrende pasning gjennom til Vinicius Junior og Liverpools forsvarere hang ikke med. Brasilianeren fikk en enkel jobb med å sette 1-0 alene med keeper.

LES OGSÅ: Hevder Liverpool er i ferd med å bla opp 400 millioner for stjerne. Men én ting får eksperten til å stusse: - Det er litt rart

Noen få minutter senere var unggutten på farten igjen. Karim Benzema satte opp brassen midt inne i 16-meteren. Skuddet gikk like utenfor.

Illsint Mané

Alt handlet om Real Madrid i første omgang og etter 35 minutter kom kampens andre scoring. Trent Alexander-Arnold misset totalt da han skulle klarere en ball og headet den igjennom til Marco Asensio. Han vippet ballen over Alisson Becker og i mål.

TV-bildene viste at Sadio Mané skulle hatt frispark i forkant av scoringen. Liverpool-angriperen gikk i bakken i andre enden av banen i en duell med Lucas Vazquez. Reprisen viste at Real Madrid-spilleren ga Mané en dytt i ryggen.

Senegaleseren var selvsagt rasende på dommer Brych på grunn av dette, siden Real Madrid gikk rett opp og scoret. Protesten hjalp lite og Mané fikk gult kort.

Ved sidelinjen var Liverpool-sjef Jürgen Klopp tydelig misfornøyd med det han fikk se. Fem minutter før pause valgte han å ta Naby Keita av banen. Midtbanemannen hadde ikke fått det til å stemme. Inn kom i stedet Thiago Alcantara.

Salah tente håp

Liverpool kom seg inn til pause med kun to baklengsmål i sekken.

Minuttene i garderoben så ut til å bli brukt godt av bortelaget. Kort tid etter hvilen fikset nemlig Mohamed Salah redusering for de røde fra Merseyside.

LES OGSÅ: Ble beskyldt for å elske Liverpool. Det får United-stjernen til å reagere

Georginio Wijnaldum og Diogo Jota kombinerte i forkant, før sistnevnte strengt tatt mislyktes med et skudd. Lite gjorde det da ballen havnet hos Salah som bredsidet kula i nettet via Thibaut Courtois. VAR sjekket målet, men det forble godkjent.

Like etter var Klopps menn frampå igjen. Alexander-Arnold slo et flott innlegg mot Jota ved bakre stolpe. Headingen var imidlertid svak, men Courtois plukket greit.

Nå var det to lag som ønsket å spille fotball i Madrid og det kom sjanse på sjanse i begge ender av banen. Først fikk Liverpool en enorm mulighet etter en kontring, der kun strålende forsvarsspill av Mendy hindret Mané fra en avslutning.

Vinicius Junior igjen

I andre enden hadde Alexander-Arnold fått bedre skikk på sitt forsvarsspill. Han hindret Asensio fra å slå mot en Vinicius Junior som hadde vært helt fri.

Det lå et mål i lufta og det skulle komme. I det 65. minutt nettet Vinicius Junior for andre gang. Luka Modric la til rette og unggutten sendte ballen ned til venstre.

Etter 3-1-scoringen dabbet det litt av i Madrid og vertene forsøkte å ro resultatet i land. Liverpool klarte aldri å sette i gang en skikkelig sluttspurt, selv om gjestene hadde noen farligheter de siste minuttene. Det endte med 3-1-seier til Real Madrid.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai