Gå til sidens hovedinnhold

Tafatt United skuffet på hjemmebane

Nok en frustrerende kveld for de røde.

MANCHESTER UNITED - PSV EINDHOVEN 0-0

Både Wayne Rooney og Anthony Martial var tilbake i startoppstillingen for et Manchester United-lag som ønsket å revansjere 1-2-tapet i Eindhoven fra tidligere i gruppespillet

De røde burde tatt ledelsen etter halvtimen da Morgan Schneiderlin kriget seg til en avslutning på en corner. Dessverre for han ble skuddet for svakt og PSV-keeper Jeroen Zoet kunne enkelt avverge situasjonen.

Martial på farten

Gjestene fra Eindhoven bydde på lite fremover, men anført av midtbanespiller Jorrit Hendrix dundret bortelaget i kontring midtveis i første omgang. Etter å ha kombinert fint med spiss Luuk De Jong ble Hendrix' avslutning avverget på mesterlig vis av United-keeper David de Gea.

For hjemmelagets del handlet mye av første omgang om Anthony Martial. Franskmannen fikk en sjanse i det 35.minutt etter at Jesse Lingards skudd ble blokkert. Den tidligere Monaco-spissens skudd fra skrått hold gikk rett på Zoet som slo ut til corner.

Samme mann var på farten igjen rett før pause, men igjen var Zoet kvikt ute med lanken og så til at det sto 0-0 til pause på Old Trafford.

- Det er fryktelig skuffende av Manchester United som ikke er i nærheten av det de en gang var, raste Rune Bratseth i Viasat-studioet.

- Se hva Barcelona og Bayern gjør med sine motstandere, de bare feier over dem. United er ikke i nærheten av det nivået de må være på for å spille en rolle i Champions League, sa Bratseth videre.

PSV-muren

Martial startet også andreomgangen i fint driv, og fikk god tid ute på høyrekanten før han svingte inn ballen til Jesse Lingard. Engelskmannens heading seilet forbi Zoets mål og skapte ingen farlighet.

United stanget og stanget mot PSV-forsvaret store deler av andreomgangen. Etter hvert som kampen gikk mot full tid våget gjestene fra Nederland seg fremover i banen. En brilljant Chris Smalling sørget for at hjemmelaget holdt buret rent.

Zoet og PSV gjorde en flott jobb bakover de også. Til tross for at Lingard burde gitt hjemmelaget ledelsen i det 75.minutt. Ashley Youngs innlegg fant Lingard med masse plass inne i boksen, men hans avslutning seilet over Zoets mål. Mot slutten av kampen bølget det mye mellom de to lagene, men hverken eller kom til de virkelig store sjansene.

Buet av banen

Dermed ebbet det hele ut i et målløst oppgjør på Old Trafford. Da dommer Pavel Kralovec blåste av for full tid eksploderte stadion i buing og piping mot hjemmelaget.

- Nå må vi dit (til Wolfsburg) og vinne, og det skal vi fokusere på. Vi har noen ligakamper først, men når den kampen kommer så skal vi være fullt fokusert, fortalte United-kaptein Wayne Rooney etter kampen.

- Vi hadde mange nok sjanser til å vinne denne kampen og gjøre en forskjell i siste kamp, fortalte United-forsvarer Chris Smalling til BBC etter kampen.

- Etter trekningen tenkte vi at Wolfsburg borte kom til å bli den vanskeligste kampen. Nå har vi gitt oss selv en stor jobb å gjøre, innrømmet Smalling.

Resultatet betyr at United ligger på andreplass i gruppe B, ett poeng foran PSV. I siste kamp skal de røde til Tyskland for å spille mot gruppeleder Wolfsburg. PSV kan gå videre med uavgjort mot CSKA Moskva om United skulle tape mot Wolfsburg.

Kommentarer til denne saken