Gå til sidens hovedinnhold

Tahiti vil skrive historie i Brasil

Tahiti er ikke akkurat noen stormakt i internasjonal fotball.

Både landslagssjefen og lagets kaptein vil bruke kontinentcupen som et utstillingsvindu.

Tahiti deltar for aller første gang og har ikke stort av meritter å vise til ellers heller. Mandag møter de Nigeria i turneringens første kamp, og landslagskaptein Marama Vahirua vil gjøre mye for at turneringen ikke skal latterliggjøre laget foran en hel fotballverden.

- Vi ønsker ikke å bli latterliggjort, sa han ifølge DPA under en pressekonferanse søndag.

Realistiske
Landslagssjef Eddy Etaeta mener tiden er kommet for at Tahiti skal skrive seg inn i fotballhistorien. Likevel holder de beina godt planten på jorda og tar én kamp av gangen.

- Vi skal skrive navnene våre i historien. Vi er realistiske med tanke på motstanderne vi skal møte, sa Etaeta.

- Nigeria har mye internasjonal erfaring og er et mye bedre lag enn Tahiti. Vi har ikke de samme våpnene å angripe med, men vi skal kjempe med hjertet vårt.

- Veldig stort
Kaptein Vahirua (33) har spilt lenge i fransk fotball. I senere tid gikk han til greske Panthrakikos. Likevel mener han at kontinentcupen er veldig stort.

- Jeg turte ikke en gang å drømme om noe så stort som dette. Folk snakker alltid om stjerner. I dag er vi stjernene. Jeg er fornøyd og stolt, sa han.

Tahiti møtte nylig Chiles U20-landslag til treningskamp. Laget som mandag møter Nigeria vant den kampen 7-0 og viste seg fra en svært god side. Kanskje vil mesterskapet i Brasil være Tahitis gjennombrudd på den internasjonale arenaen.

I tillegg til Nigeria og Tahiti spiller Spania og Uruguay i gruppe B. Spania og Uruguay tjuvstartet runden natt til mandag. (©NTB)

Kommentarer til denne saken