RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fra Spartas hjemmeside

Takala - best når det gjelder

ASKER (TV 2 Nettavisen): Markku Takala gjorde hat-trick da Sparta overraskende slo Frisk/Asker ut av kampen om NM-gullet. Det er ikke første gang finnen er best når det gjelder.

FRISK/ASKER - SPARTA 2-4: Sparta vant de to første kvartfinalene, men ble slått ettertrykkelig i kamp tre og fire. Torsdagens femte kvartfinale ble derfor avgjørende.

Sju poeng i en finale
1.47 inn i kampen satte Markku Takala inn 1-0 for Sparta. Midtveis i andre periode utlignet han til 2-2, og to minutter før den siste pausen ga han bortelaget ledelsen 3-2.

- Sånn det kjennes ut nå, er dette det morsomste jeg har opplevd. Men jeg har scoret sju poeng i en finale en gang, forteller matchvinneren til TV 2 Nettavisen. Det var i Frankrike, i en opprykksfinale i nest øverste divisjon.

Stemningen i Sparta-garderoben var selvfølgelig god etter 4-2-seieren.

Gode i over- og undertall
- Vi gjorde alt det vi måtte gjøre. Vi var bra i overtall, og hadde godt målvaktsspill, mener Takala, og har helt rett i det. Sparta var også svært gode i undertall - og det var de helt nødt til.

Fire ganger hadde Frisk/Asker sjansen i overtall i andre periode - ni totalt. Det ble med ett mål på hjemmelaget, for øvrig kampens flotteste. Tommy Kiviaho spilte pucken langs vantet til Johnny Bruun bak Spartas mål. Brunn spilte pucken rett ut foran mål, der Mathias Pihlstrøm scoret på direkten til 2-1-ledelse for Frisk.

- Perfekt gjennomført
Sparta hadde bare ett overtallsspill i andre periode. 49 sekunder etter at Henrik Aaby pådro seg 2+10 minutter, satte Takala pucken bak Halvor Hårstad-Evjen etter en pasning fra Jonas Solberg Andersen, en av isens beste torsdag kveld. 2-2-målet kom seks minutter etter Pihlstrøms ledermål.

- Vi var bra i både overtall og undertall. Det var en perfekt gjennomført kamp, men de visste vi også at den måtte være, sier Sparta-trener Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Frisk/Asker kjørte på med alt de hadde i siste periode, men det endte bare med at Bjarte Bjønnes kontret inn 4-2 med 2.36 igjen av kampen.

To nøkkelfaktorer
I semifinalen venter Vålerenga. Sparta har tapt alle kampene mot St. Halvards menn denne sesongen. Men sluttspill er sluttspill, og Sparta tror de har en sjanse.

- Det var ingen som trodde vi hadde en sjanse mot Frisk heller. De kommer nok til å ha pucken mest. Vi må ha en god keeper og et godt power play, sier Takala.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere