Det belgiske endagsrittet Le Samyn ble arrangert onsdag.

I rittet var det én norsk deltaker, Gabriel Rasch. Team Sky var aktive hele dagen, og Gabbas lagkamerat Luke Rowe var den siste av utbryterne som ble hentet inn med omtrent ti kilometer til mål.

Etter det ble det en god del angrep på feltet. Greaint Thomas, også han fra Team Sky, var blant rytterne som prøvde seg. Dessverre for waliseren ble han hentet med et par kilometer igjen til mål.

En som ikke ble hentet var russeren Alexej Tsatevitsj. Katjusja-rytteren støtet på slutten og klarte å holde unna for feltet, hvor Kris Boeckmans (Vacansoleil) vant spurten.

Adrien Petit (Cofidis) ble nummer tre.

Gabba aktiv i starten
Gabriel Rasch fikk i oppdrag å dekke brudd og angrep de første fire-fem milene av rittet. Ingen kom seg avgårde, men det ble aktiv kjøring på nordmannen.

- Vi hadde motvind og store veier i starten. Da var det støting. Jeg og Salvatore Puccio skulle være med tidlig. Da ble det en del jobbing i starten, før vi kom inn i kupert terreng etter fire-fem mil. Da gikk Luke Rowe med en gjeng. Deretter måtte FDJ og Vacansoleil gjøre jobben med å hente de. Til slutt var det fire runder med en brosteinbakke og en annen bakke. Det gikk egentlig ganske fort hele veien. Vi prøvde litt på slutten, men det gikk ikke, sier Rasch til procycling.no.

Rasch fullførte rittet sammen med hovedfeltet uten store problemer.

Nå drar han videre til Tenerife på høydesamling. Der får han beskjed om han får sykle Milano-Sanremo, før brosteinsklassikerne venter i april.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Problemer med TV-bildene
Rittet ble beinhardt på grunn av svært dårlig vær. Tett tåke gjorde at TV-produksjonen fra rittet måtte avbrytes, ifølge rapporter på Twitter.

Gabba kjente seg ikke igjen i det.

- Nei, det var litt rart. Det var ikke tåke, men det var én varmegrad og overskyet.

- Hvor kaldt er det å sykle da?

- Det er mest kaldt i starten men så blir man varm. Det er fingre og tær som er mest utsatt. Viktig å kle på seg riktig der. Vi må også ha hals og lue, forklarer Gabba.

TV-sendinger fra sykkelritt er avhengige av helikoptre, som linker signalene fra motorsyklene med kameramenn, videre ut til ditt TV-apparat. I tåke og dårlig vær kan helikoptre får problemer med å fly lavt nok, og dermed blir det ingen TV-bilder.

Resultater
1 Alexej Tsatevich (Katjusja) 5.05.19
2 Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM) samme tid
3 Adrien Petit (Cofidis) st
4 Kenny Dehaes (Lotto Belisol) st
5Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) st
6 Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) st
7 Scitt Thwaites (NetApp-Endura) st
8 Andreas Stauff (MTN-Qhubeka) st
9 Chris Sutton (Team Sky) st
10 Marco Haller (Katjusja) st
(...)
35 Gabriel Rasch (Team Sky) st