RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk for alt, Zidane!

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Franskmenn hyller Zinedine Zidane som en konge i hans siste uke som fotballspiller.

Den beskjedne franskmannen, med algeriske foreldre, er utropt til VMs største helt etter at han ledet sitt lag til finaleplass mot Italia. I Frankrike går folk bananas i hyllesten av VM-kongen, som avslutter karrieren etter mesterskapet søndag.

- En magiker
«Punktlig. Besluttsom. Magisk. Uerstattelig», skriver avisen Le Parisien fredag.

Avisen hyller Zidanes utrolige karriere, som startet da han var tenåring i Marseilles.

«Men den aller største begivenheten i Zidanes fotballiv kommer søndag i Berlin, i hans andre VM-finale. Han sier farvel til oss med forhåpentligvis en ny stor kamp. Zidane har på en eksepsjonell måte klart å heve det franske laget i konkurransen. Denne mannen er definitivt en magiker. Takk, Zidane», skriver avisen.

Le Parisien har lagt ut en gratulasjonsprotokoll på sine nettsider, hvor leserne kan sende inn hyllester og avskjedshilsener til landets største fotball-helt.

- Genial
«Ditt talent og din genialitet kombinert med din ydmykhet gjør deg til en stor mann. Vi kommer til å savne deg. Men hvilke gode minner du har gitt oss! Takk, Zidane!», skriver en leser.

«Zinedine Zidane - hvis alle spillerne var som deg, ville fotballen ha vært perfekt!», skriver en annen.

En av leserne vil bygge en statue av Zidane, mens en annen foreslår å kalle opp landets største fotballstadion etter magikeren.

Noen av hilsenene til Zidane:
«For å uttrykke vår dype takknemlighet, bør vi bygge en stor statue av deg, kanskje på Champs-Elysée eller i Marseille. Men dette er kanskje ikke nok. For alt du har gjort gjennom en lang karriere, og alt du gir oss nå og vil gi oss 9. juli – det er mye større. Jeg glemmer aldri hva du gjorde i Champions ligue. Du er et enormt talent, men du har aldri vært noen ekshibisjonist. Du er alltid ydmyk og sjenert, i stor kontrast til mange av de andre i fotballmiljøet. Med dype følelser, vil jeg hylle deg og takke for all gleden du har gitt Frankrike og resten av verden».

«Takk for alt. Takk, Zizou».

«Du har gitt meg utrolig mye glede med ditt spill, og din nøkternhet har virkelig rørt meg. Etter verdensmesterskapet går du over i gruppen av legender som har markert fotballen med utrolige ferdigheter».

«Takk, Zidane. Du reddet Frankrike og du er en konge som inspirerer milliarder av personer».

«Zidane er for meg den beste fotballspilleren gjennom alle tider. Et enormt fotballtalent på linje med Pelé og Maradonna, Fotballspilleren Zidane er fantastisk, og mennesket Zinedine er eksepsjonelt og uerstattelig, særlig når man kjenner egoet til andre fotballspillere. Jeg har ett ønske: Gi den største stadion i Frankrike ditt navn. Zinedine Zidane-stadion».

«Jeg elsker deg, Zidane».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere