Gå til sidens hovedinnhold

- Takk for praten, Konan

Salomon Kalou reiste fra Trondheim med seier, avansement og et gryende vennskap med RBKs ivorianere.

TRONDHEIM (Nettavisen): Det var dagen før Mesterliga-dysten at Salomon Kalou fikk et eksklusivt møte med to av Rosenborgs ivorianere – i regi av TV 2 Sporten.

Og den sympatiske Chelsea-angriperen tok seg tid til å mimre over møtet, da han snakket med Nettavisen rett etter 4-0 seieren på Lerkendal.

- Det var veldig artig å møte dem. Jeg har ikke snakket så mye med dem før, men de virket veldig hyggelige. Du får hilse dem og takke for praten, om du ser dem senere i kveld, lyder oppfordringen fra Kalou.

Friskmeldt Kalou
Didier Konan Ya jobbet iherdig med å skaffe seg bilder av Chelsea-stjernene på sin mobiltelefon under møtet – og fant dessuten Kalous fysiske form underholdende.

- Didier Drogba var kald, mens Kalou var syk, sa Konan og ristet av latter.

Det var imidlertid ikke mye å se til verken sykdom eller kulde i Chelsea-mannskapet onsdag kveld.

I stedet er 22 år gamle Kalou for alvor i ferd med å etablere seg i et av verdens beste klubblag, etter overgang fra Feyenoord i 2006. Glimtvis viste han også mot Rosenborg at han var mer enn en håndfull å håndtere for RBK-forsvaret i løpet av de drøye 20 minutter på banen.

198440

I overkant
At resultattavla skulle lyse 0-4 i londonernes favør etter oppgjøret, hadde imidlertid ikke den unge ivorianeren drømt om.

- Vi spilte virkelig en god kamp i kveld. Det var viktig for å score tidlig, og det klarte vi, sier Kalou til Nettavisen.

- Hva med Rosenborg?

- Med en gang vi ledet 3-0, ble det veldig vanskelig for dem. Jeg tror ikke vi så hele potensialet deres i kveld, mener han.

Sikret avansement
Mens Rosenborg slikket sårene etter sist verste hjemmetap i Mesterligaen, kunne Chelsea-spillerne ta fatt på resten av kvelden med avansementet til åttendelsfinalene trygt plassert i lomma.

- Hvor langt kan dere nå i denne turneringa?

- La oss se. En vet aldri hvem som venter i neste runde, men vi ønsker å vinne hver kamp vi spiller. Så vi får bare se, svarer Kalou.

Fornøyd med Drogba
Og det var mange av Chelsea-stjernene som stoppet opp foran pressekorpset etter festaftenen i Trondheim.

- Vi har gått videre i kveld, og leverte en god forestilling. Vi ser frem mot den neste runden og åttendelsfinalene, oppsummerte Joe Cole.

- Hva synes du om Didier Drogbas prestasjon i dag?

- Både han og lagets form er veldig bra. Han virket virkelig pigg og kveld, og gjorde en strålende kamp også.

- Kan vinne tittelen
Carlo Cudicini sto nærmest arbeidsledig i sitt mål under kampen, men også han var svært fornøyd med at avansementet ble sikret i Trondheim.

- Vi kom for å ta tre poeng, og det klarte vi. Nå kan vi slippe oss løs i den siste kampen, sier han.

- Kan dere vinne denne turneringa nå?

- Ja, men ikke bare på grunn av resultatet i kveld, hehe. Vi har et godt lag – derfor kan vi vinne Mesterligaen, svarer italieneren.

Det er vanskelig å si seg uenig i det.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021