RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk for sist, Fabian!

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Team Saxo Bank vinket farvel til gamle lagkamerater.

Rabobank var raskest, og rasket med seg ledertrøya.

Men det var en viss spenning knyttet til en annen duell også. Team Saxo Bank/SunGard vs. Team Leopard-Trek.

Leopardene med Fabian Cancellara, Andy Schleck og Stuart O'Grady på startlisten, og med danske Kim Andersen i følgebilen. En prestisjeduell mellom to lag som har samme mål: Å vinne Tour de France til sommeren.

- Har ikke tempomaskiner som Fabian
Det var Saxo Bank som kom best fra det denne gangen. Bjarne Riis' gutter ble slått med 11 sekunder av Rabobank, og plasserte seg på fjerdeplass på resultatlisten. Leopardene, anført av tempoikonet Cancellara, klokket inn 18 sekunder senere og sjuendeplass.

- Vi har kanskje ikke tempomaskiner som Fabian Cancellara på laget, men vi er et homogent mannskap som fungerer glimrende sammen. Det viste vi i dag, forteller Michael Mørkøv til politiken.dk.

- Det var først på de siste tre kilometerne at tre mann måtte slippe, men de gjorde et fremragende stykke arbeid på veien dit. Vi kom inn til mål med seks mann, og for meg betyr denne starten at jeg er klar for å satse på sammendraget, hvis muligheten åpner seg for meg, legger en optimistisk Mørkøv til.

Har du satt opp laget ditt? Bli med i procycling.nos tippekonkurranse! Meld deg på her!

Leopard-laget kom til mål med fem ryttere: Cancellara, Schleck, O'Grady, Daniele Bennati og Tom Stamsnijder. Av disse var det Cancellara som suste først over målstreken.

Det vil være en kraftig overdrivelse å skrive at stemningen sto i taket hos laget fra Luxembourg etter onsdagens arbeidsøkt:

- Vi er nødt til å applaudere innsatsen hos de andre lagene. Vi tapte for mye tid i starten, og vi hadde ryttere som slapp for tidlig. Vi ser fremover og beholder en høy lagmoral. Vi er her for å kjempe, og det fortalte jeg også guttene på bussen. De vet at dagens prestasjon ikke var super, men er fortsatt klare for å bite fra oss, fastholder sportsdirektør Torsten Schmidt.

Riis var stolt
At Leopard-Trek har hentet en håndfull ryttere og deler av støtteapparatet til Saxo Bank foran sesongen, gjør sitt til at forholdene mellom de to leirene ikke er det aller beste. Ryttere som O'Grady, Cancellera og Schleck-brødrene forlot også laget med et skrantende forhold til Bjarne Riis.

Selv om den danske sykkelgeneralen tok første lagtempostikk, og han har fått oppløftende nyheter om Alberto Contador den siste tiden, lot han være å hovere i retning Luxembourg etter åpningen av Tirreno-Adriatico.

- Jeg er meget stolt over innsatsen rytterne leverer i dag. Det var rett og slett et imponerende resultat. Spesielt om man tar i betraktning at Gustav Larsson (tidligere OL-medaljør i tempo) har vært syk og derfor ikke kunne ta de føringene han normalt er garantist for. Vi sto imot det som på papiret var sterke konkurrenter og spesialister. Likevel er vi kun to sekunder bak andreplassen, og jeg tror faktisk vi ville kjempet om seieren med en frisk Gustav på laget, oppsummerte Riis.

Resultater, 1.-etappe:
1 Rabobank 18,08
2 Garmin-Cervelo +9
3 HTC-Highroad +10
4 Saxo Bank-SunGard +11
5 Liquigas-Cannondale +22
6 BMC +26
7 Leopard-Trek +29
8 RadioShack +30
9 Sky +33
10 Lampre-ISD +39
11 Omega Pharma-Lotto +41
12 Acqua&Sapone +47
13 Movistar +51
14 Vacansoleil-DCM samme tid.
15 Astana s.t.
16 Katusja +53
17 Farnese Vini-Neri Sottoli +55
18 AG2R-La Mondiale +57
19 Quick Step +1,08
20 Euskaltel-Euskadi +1,13

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere