*Nettavisen* Sport.

Takk for sist, Tottenham!

Foto: Phil Noble/Scanpix

Dimitar Berbatov sendte gamleklubben ut av FA-cupen.

25.01.09 15:17

MAN U - TOTTENHAM 2-1:

I sommer fikk Dimitar Berbatov det akkurat som han ville. Den tidligere Tottenham-spissen ønsket seg til Manchester United, og etter flere uker med spekulasjoner og rykter, ble overgangen en realitet på overgangsvinduets siste dag.

Prislappen lå på rundt 300 millioner norske kroner, og forventningene var derfor svært store til hva den bulgarske trollmannen kunne utrette på Old Trafford. Så langt har kanskje ikke prestasjonene stått helt i stil med prisen, men Berbatov blir stadig mer sentral og viktig for Sir Alex Fergusons mannskap.

Og lørdag ble han matchvinner da United tok et nytt steg i retning av FA-cupfinalen på Wembley. I fjerderundeoppgjøret mot nettopp gamleklubben Tottenham, var spissen på riktig plass til riktig tid, og avgjorde kampen ti minutter før pause.

Snudde på ett minutt
Det var imidlertid Berbatov-erstatter Roman Pavlyutsjenko og Spurs som åpnet best. Etter bare fem minutters spill sørget Pavlyutsjenko for at brorparten av de frammøtte på Old Trafford satte forfriskningene i vrangstrupen.

Russeren var sist på et innlegg fra Tom Huddlestone, og headet ballen på eksemplarisk vis forbi Ben Foster, som for anledningen fikk en sjelden sjanse i United-buret.

Ledelsen holdt i nøyaktig en halvtime. Da fant nemlig Paul Scholes ut at nok fikk være nok. Midtbaneveteranen fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, etter en corner, og klinte til.

Skuddet gikk via Huddlestone, mellom beina på Carlos Tévez, og i nettet bak en utmanøvrert Ben Alnwick i gjestenes mål. Lagene var like langt, men United hadde mer på lager.

Bare ett fattig minutt senere sa Michael Carrick og nevnte Berbatov takk for sist til gamleklubben. Carrick gjorde grovjobben, og spilte videre til Berbatov, som enkelt satte inn ledermålet.

Disse to raske scoringene var nok til å sørge for at United kunne gå til pausen i front.

Spurs kastet inn kanonene
Etter hvilen skjønte Spurs-manager Harry Redknapp at noe måtte gjøres om laget hans skulle unngå tap. Dermed var det duket for spilleren som har blitt kalt en «fattigmanns Lionel Messi», Giovani Dos Santos.

Meksikaneren satte litt mer fart i gjestene, men klarte likevel ikke å utgjøre den helt store forskjellen, mot et United-lag som så å si nekter å slippe inn mange mål denne sesongen.

Selv ikke da Redknapp kastet inn en annen driblefant, Adel Taarabt, samt nykommeren Jermaine Defoe, klarte Tottenham å true hjemmelaget nevneverdig. Til alt overmot forsøkte de hvitkledte å spille høyt opp mot lille Defoe.

På overtid ropte gjestene på straffe ved to anledninger - en hands og en felling - men dommeren bet ikke på, og dermed kunne United til slutt juble for en plass blant de 16 siste lagene i årets utgave av FA-cupen.

Serbiske Zoran Tosic fikk for øvrig sin debut for Manchester United i denne kampen. Vingen ble byttet inn for Cristiano Ronaldo, som forsvant rett i garderoben etter utskiftningen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.