RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk, Shampo!

Sist oppdatert:
Sigurd Pettersen, Petter Solberg og Terje Håkonsen bidro til at 2003 ble et begiventhetsrikt sportsår for meg. Men høydepunktet kom først på tampen av året.

2003 ble et innholdsrikt år. Ole Einar Bjørndalens to VM-gull, Terje Håkonsens oppvisning i The Arctic Challenge og Tyler Hamiltons etappeseier - med kravebeinsbrist - i Tour de France er noe av det jeg husker best fra sportsåret 2003.

Men et av de aller største høydepunktene kom denne romjula.

Sigurd Pettersens 143,5 meter lange svev inn i hopphistorien var ubeskrivelig flott. En mesterlig oppvisning, den sanne renessanse for norsk hoppsport.

Takk, Sigurd!

Han hoppet seg rett inn på tredjeplass på min liste over årets høydepunkter.

Andreplassen tilhører en mann jeg virkelig beundrer, en gigant blant mennesker, en motvekt og et antonym til alt jeg har lært å forbinde med det norske fotballandslaget; Petter Solberg.

Hans begeistring for sporten han utøver, hans entusiasme over livet han lever, hans evne til å spre positivitet - alle disse egenskapene gjør Petter Solberg unik.

Da han i tillegg klarte å vinne en VM-runde bare tre dager etter at han nær mistet livet i en utforkjøring, og attpåtil fulgte opp med å bli verdensmester noen måneder senere, ble han hele Norges Petter Solberg.

Hvem kommer til å glemme den fantastiske hyllesten hele Spydeberg ga ham?

Takk, Petter!

Det holdt til andreplass. Mye fordi det først er i år jeg har lært å verdsette motorsport, men mest fordi jeg ikke var tilstede da Solberg sikret VM-tittelen (jeg dekket cupfinalen på Ullevaal).

Mitt sportslige høydepunkt i 2003 kom tirsdag 30. desember.

5000 mennesker møtte opp for å se den hjemvendte kunstneren Espen Knutsen. 5000 mennesker tvang media til å vise respekt for hockey - norsk idretts uekte sønn.

”En kunstner er den som skaper det skjønne” fastslo Oscar Wilde (1854-1900) enkelt i sitt forord til den praktfulle romanen ”Bildet av Dorian Gray”.

Følgelig er Espen Knutsen en kunstner.

Og vi 5000 som var på Jordal Amfi tirsdag 30. desember, er de utvalgte - ”de som i det skjønne ser bare skjønnhet” (Wilde igjen).

Det var ikke det Shampo viste i kampen mot Storhamar som kvalifiserte ham til å bli høydepunktet i mitt sportsår. Det var det faktum at 5000 mennesker møtte opp for å hylle en kunstner, for å takke ham for hans kunst, og for å få et lite glimt av den igjen.

Og vi så bare skjønnhet.

Vi så skjønnhet i de frekke fintene, i de briljante pasningene og i de giftige skuddene. Mest av alt så vi skjønnhet i straffeslaget Shampo fikk. Vi fulgte ham med trampeklapp fra han startet i midtsonen til han satte pucken i tverrliggeren. Vi så til og med skjønnhet i det faktum at pucken landet på streken, ikke i mål.

Shampo skøytet av isen uten poeng, men med hyllesten fra 5000 mennesker i ryggen. Nettopp denne velfortjente hyllesten er mitt høydepunkt i sportsåret 2003.

Takk, Espen!

Og takk til dere 4999 andre som var på Jordal Amfi sammen med meg.

Med sportslig hilsen,
Roy Kvatningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere