Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takker Glenne for suksessen

Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den 18 år gamle skoleeleven som tok Poker-Europa med storm i helgen, takker Norges første EPT-vinner for suksessen.

18 år gamle Bastian Landehagen fra Oppegård var ukjent for alle - inkludert de fleste norske deltakerne - da han stilte opp i European Poker Tour-stevnet i København i forrige uke. Skoleeleven betalte selv inngangsbilletten på 40.000 kroner for å delta.

Ledet turneringen
Etter første spilledag ledet han hele turneringen. Og ikke en hvilken som helst turnering, men en EPT-turnering med 400 av Europas beste spillere - og definitivt den største som avholdes i Skandinavia.

Til slutt gjorde 18-åringen en feil som førte til at han ble slått ut, men det skjedde ikke før han hadde sikret seg pengepremie. Landehagen reiste hjem med 46.000 kroner og en 38. plass. Etterpå takket han Bjørn-Erik Glenne, tidligere norgesmester og den eneste nordmann som har vunnet en EPT-turnering.

- Han har vært en veldig god støttespiller for meg. Jeg har mye å takke ham for, sier Landehagen til Nettavisen.

Møttes på Kolbotn
De to traff hverandre på en lokal kortklubb, og har spilt mye internettpoker sammen det siste halvåret.

- Jeg har faktisk lært veldig mye av Bjørn-Erik. Vi snakker ofte sammen om potter, om hva man kan gjøre bedre, hvordan man kan få mer i potten og hvordan man kan få mindre i potten, sier 18-åringen.

- Hva har du lært?

- Han er grunnen til at jeg er så aggressiv i spillestilen. Jeg var ikke så aggressiv før jeg møtte Glenne. Nå har jeg vel kanskje blitt enda mer aggressiv enn han.

For aggressiv?
At han er aggressiv i spillestilen, er det ingen tvil om. Ikke etter at han gikk all in med hånden 9-4 på bordet 9-J-Q-A og to ruter, mot en motspiller som satt med A-8 og to ruter. Motspilleren kastet seg i dette tilfellet, så aggressiviteten betalte seg.

- Jeg var nok litt for aggressiv til tider, tror Landehagen likevel.

Uansett imponerte 18-åringen i sin EPT-debut. Nå skal han fortsette skolegangen på Oppegård Videregående Skole, men bli ikke overrasket om Bastian Landehagen setter preg på flere EPT-turneringer i framtiden.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!