*Nettavisen* Sport.

Takker Halle for støtten

Foto: TV 2

Uwe Rösler og Gunnar Halle ble bestevenner da Uwe Rösler kjempet mot kreftsykdommen. Uten Halle i støtteapparatet ville Rösler takket nei til trenerjobben.

– Hvis jeg skulle trene LSK, måtte jeg ha en ved siden av meg som jeg kunne stole 100 prosent på. Som ganske ny i landet, trengte jeg lojalitet rundt meg. Det hadde ikke vært aktuelt å ta jobben uten at han ble med, sier Uwe Rösler til Romerikes Blad.

Han tvilte aldri på hvem han ville ha med seg som assistent i LSK. Gunnar Halle var et førstevalg – og den eneste aktuelle kandidat.

– Gunnar var min viktigste støttespiller utenom familien i hele perioden mens jeg var syk. Han stilte opp i alle sammenhenger, og var på mange måte en av mine redningsmenn, sier Uwe Rösler.


Smigret
– Det Uwe sier tar jeg som en kompliment. Jeg føler at vi har jobbet godt sammen siden vi ble kjent med hverandre. Vi diskuterer alt som har med klubben og spillerne å gjøre. Siden vi tok over 1.november er vi også enige om at det tar enda mer tid enn vi trodde, sier Gunnar Halle til avisen.

De to har helt forskjellige karaktertrekk. Mens Uwe Rösler er en tøffing som krever disiplin har Gunnar Halle mer enn støttende funksjon.

– Alle har sin stil. Spillere blir vant til det og aksepterer det. Jeg tror vår blanding er veldig god, sier Halle.

Lillestrøm har fått forberede seg i fred mot sesongåpningen. Mens det spekuleres i seriegull i Øst-Oslo og i Bergen er det lite snakk om romerikingene. Selv har trenerne klokkertro på sine egne.

– Med Robert Koren, Kasey Wehrman og Espen Søgård har vi et triangel med forskjellige kvaliteter som utfyller hverandre. Pluss på med Pål Strand og anvendelige Anders Rambekk – fem spillere som til enhver tid vil bety en sterk lagdel, sier Rösler.

Begge har latt seg imponert av 19 år gamle Magnus Myklebust, som har rukket å blomstre på La Manga i vinter. Spissen scoret et av målene da LSK slo Odd 1-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.