*Nettavisen* Sport.

Takker McEnroe for hjelpen

Gaston Gaudio tror ikke han hadde klart å vinne French Open uten John McEnroes gode råd rett før finalen startet.

Useedede Gaston Gaudio slo storfavoritten Guillermo Coria 0-6, 3-6, 6-4, 6-1, 8-6 i søndagens finale i French Open. Argentineren ble den tredje vinneren i French Opens historie som ikke var seedet.

Nøt finalen
Sensasjonsvinneren var imidlertid et nervevrak før finalen, og spurte den amerikanske tennislegenden John McEnroe om hadde noen gode råd.

Gaudio vant bare ett av de første 12 gamene i finalen, og vurderte faktisk å kaste inn håndkledet før han minnet seg selv på McEnroes kloke ord.

- Jeg sleit skikkelig før matchen, og spurte John om råd. Han sa at jeg burde slappe av og nyte finalen, slik at jeg ikke om noen få år vil spørre meg selv om hvorfor jeg ikke nøt å være i en Grand Slam-finale når jeg hadde sjansen.

- Under kampen tenkte jeg på dette, sier Gaudio ifølge AFP.

Hjalp med psykolog
Han tror også psykologhjelpen han har fått, hjalp ham til å snu 0-2 til 3-2-seier.

- Jeg spilte så dårlig, og klarte ingenting på grus, men i år kom jeg til finalen i Barcelona, og deretter fikk jeg til spillet mitt igjen, mener 25-åringen.

Motstanderen Coria, den store forhåndsfavoritten, fikk kramper i høyrebeinet på stillingen 1-1 i fjerde sett. Det åpnet for Gaudios sensasjonelle seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.