Gå til sidens hovedinnhold

Takker nei til NHL

Jonas Holøs velger å bli i Sverige.

Den norske ishockeyspilleren Jonas Holøs takker nei til et tilbud han har fått fra den amerikanske NHL-klubben Colorado Avalanche, og velger heller å bli i svenske Färjestad.

21-åringen, som hadde stor suksess i sist sesong hvor Färjestad ble dobbeltmestere, ble draftet som nummer 170 av Avalanche i fjor, men lar seg ikke friste av tilbudet.

- Vil fullføre kontrakten
- Colorado vil helst ha meg over nå, men det er først og fremst for å følge meg enda tettere og la meg gå veien via farmerlaget. Jeg har fått inntrykk av at de er veldig interesserte, sier Holøs til Speaker.no.

- Jeg føler meg ikke helt klar ennå, og ønsker dessuten å fullføre kontraktstiden min med Färjestad - det vil si ut neste sesong, forklarer han, og ser med det ikke bort ifra at NHL-drømmen kan gå i oppfyllelse om ett år.

Färjestad har solgt avgitt spillere til NHL-klubber etter seriegullet denne sesongen, og også en femte er på vei over dammen.

Det gjør at en framtidig overgang lettere kan gå i orden for 21-åringen.

- Ingen sovepute
- Den store NHL-interessen for Färjestad betyr at spranget ikke er så langt. Det i seg selv er veldig stimulerende. Alt er opp til meg selv. Spiller jeg godt nok, vil også muligheten by seg før eller senere, mener Holøs.

Jonas Holøs var den spilleren med mest tid på isen for Färjestad sist sesong.

Men suksessen til tross: Sarpsborg-gutten vil ikke hvile på laurbærene, nå som NHL-klubben endelig har vist sin interesse.

- Interessen fra Colorado er ingen sovepute. Snarere tvert imot. At de har speidere på kampene gjør meg enda mer motivert, forteller Holøs.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken