*Nettavisen* Sport.

Takker Rodal for seieren

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Først vant han verdenscupåpningen. Så hyllet Eldar Rønning de nye impulsene sprinterne har fått denne sesongen.

29.10.06 12:01

DÜSSELDORF (Nettavisen): - Jeg kan takke Rodal-treningen for dette. Den har gitt meg et skikkelig løft, sier Rønning, som også roser Katarina Hoff for hennes bidrag i styrketreningen.

Både Hoff og Vebjørn Rodal er hentet inn for å gjøre sprintlandslaget bedre. Resultatene i verdenscupåpningen i Düsseldorf viste at noe må ha virket. For det ble tredobbelt norsk og ni nordmenn blant de 15 beste.

Og aller øverst: Eldar Rønning.

- I knallform
Selv er ikke 24-åringen overrasket etter sin andre verdenscupseier.

- Jeg har vært i knallform i det siste. Men det er andre som har fått oppmerksomheten, og det er greit. Jeg synes det er veldig greit at jeg slipper å bli haussa opp, sier Rønning til Nettavisen.

Om han ikke er blitt haussa opp, så er det mange som har nevnt ham som en mulig outsider i verdenscupen sammenlagt. Sprinteren har nemlig også kvaliteter på lengre distanser.

Outsider
Nå har han den gule ledertrøya i verdenscupen for første gang i karrieren. Han håper selvfølgelig at det ikke er den siste, men tør ikke garantere at han sitter med den etter sesongen.

- Jeg hører de nevner meg som en outsider, og det er hyggelig, men det er mange som kommer til å være med i kampen, fastslår han.

Rønning er uansett sikker på det aller viktigste: Han er blitt en bedre skiløper siden i fjor. Ikke minst i skøyting.

Sprint og femmil
Nå handler det om å beholde formen gjennom hele sesongen. I fjor sluknet han etter jul, etter en glimrende sesonginnledning.

- Meningen er at det samme ikke skal skje i år. Vi har planlagt nøye hva vi skal gjøre, og en viktig faktor blir å tørre å trene hardt også utover konkurransesesongen, forteller han.

Selvfølgelig er også VM i Sapporo sesongens store mål også for Eldar Rønning. Og nordtrønderen kommer til å satse både kort og langt.

- Sprinten og femmila går i klassisk, så der har jeg ambisjoner. I tillegg håper jeg selvfølgelig på en stafettetappe, men det er det jo mange som gjør, poengterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.