RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Takket nei til Drammen

Sist oppdatert:
Frode Scheie var en av fire kandidater til hovedtrenerjobben i Drammen.

Fredag ble det klart at Bent Dahl overtar som ny hovedtrener for Drammens håndballherrer. Veien dit har imidlertid vært kronglete, ettersom DHK har operert med flere kandidater til hovedtrenerjobben.

Først ute var Marit Breivik. Hun var tiltenkt hovedtrenerjobben i team med nåværende spillerutvikler Dahl. Men Breivik takket tidlig nei til jobben.

Ville ha Scheie
Deretter ble tidligere Runar-trener Leif Gautestad vurdert, etter at han fikk sparken i danske Aalborg. Den fjerde kandidaten har inntil nå vært ukjent, men Nettavisen kan nå avsløre at golfforbundets sportssjef Frode Scheie også ble tilbudt stillingen, i forkant av Dahls ansettelse.

- Det er riktig at jeg snakket med Drammen om hovedtrenerjobben. Men jeg hadde mest lyst til å fortsette i jobben min i Golfforbundet - og takket derfor nei, sier Scheie til Nettavisen.

- Kan du være aktuell for Drammen en gang i fremtiden?

- Ja, jeg kan ikke utelukke det. Jeg får stadig tilbud om trenerjobben, men jeg har det veldig fint der jeg er nå, slår han fast.

Ga klar beskjed
At Drammen har operert med så mange kandidater, samtidig som de offentlig har uttalt at «Bent Dahl er førstevalget», har blitt en het potet i klubben.

- Jeg har gitt klar beskjed til styreformannen om hva jeg synes om håndteringen av denne saken, sier Dahl til Nettavisen og utdyper:

- Alt kandidatpratet kunne vi ha unngått. Mediehåndteringen rundt dette har vært veldig klønete. Denne type prat bør holdes internt, selv om det alltid vil være andre kandidater til en slik stilling. Det har også vært en del detaljer om min egen rolle ute i media, selv om vi ikke var ferdige med å definere den, sier han.

Dahl har nå underskrevet en treårsavtale med mulighet for begge parter om å avslutte samarbeidet etter et år. Ole Gustav Gjekstad har gitt beskjed om at han gir seg som hovedtrener etter inneværende sesong.

Her får du de ferskeste håndballnyhetene!

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere