Takket nei til United-jobb

Foto: AFP/Scanpix

Roberto Mancini ville ikke leve i skyggen av Sir Alex Ferguson.

29.03.09 16:45

Roberto Mancinis agent hevder at 44-åringen takket nei til å bli Sir Alex Fergusons assistent i Manchester United. Mancini har vært arbeidsledig siden han fikk sparken fra Inter sommeren 2008.

Han har den siste tiden blitt linket med en rekke høyprofilerte jobber – blant annet Chelsea – men har ifølge agenten ennå ikke fått et tilbud som passer ham perfekt.

Agenten avslører at en jobb utenfor Italia er det som frister mest.

- Han ønsker å trene en utenlandsk klubb. Han fikk tilbud om å være Fergusons assistent, men takket nei, fordi rollen ikke passet ham, sier han til Sky Sports.

- Jeg har tror han kommer til å få jobb som trener for en stor klubb neste år.

Mancini startet trenerkarrieren som assistent i Lazio, før han ble sjef for Fiorentina i 2001. Deretter fikk han hovedansvaret for Lazio, før han tilbrakte fire år i Inter.

- Jeg tror alle klubber ønsker en trener som Mancini. Han har allerede bevist at han har masse kunnskap om fotball, og han vet hva som skal til for å vinne, sier agenten.

Det var til slutt Mike Phelan som fikk jobben som Fergusons høye hånd. Han erstattet Carlos Queiroz, som tok over som landslagssjef for hjemlandet Portugal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.