*Nettavisen* Sport.

Taklingen som har rystet Premier League

Foto: Getty Images / All OVer Press

Newcastle-manager Alan Pardew fryktet hevneaksjon.

18.03.13 09:35

Det var i oppgjøret mellom Wigan og Newcastle søndag at førstnevntes Callum McManaman kom i fokus.

Den unge Wigan-spilleren gikk meget stygt inn mot Newcastles Massadio Haidara. McManaman gikk både inn med to føtter og komme susende i knehøyde.

- En grusom takling
Taklingen har selvfølgelig fått mange til å reagere. Newcastle-manager Alan Pardew skal ha vært rasende, mens Newcastle-trener John Carver havnet i tumulter.

- Det var mange vonde følelser. Det var en grusom takling. TV-bildene taler for seg selv, sier Pardew om episoden ifølge ESPN.

- Det ser ut som han har fått en skade i kneet og en bra hevelse. Vi får bare håpe det ikke er verre enn det. Dommeren sa at han ikke fikk det med seg, sier manageren.

Taklingen til McManaman inntraff etter 23 minutters spill i kampen. Nevnte Carver og Wigan-trener Gary Borrow røk i tottene på hverandre like etter.

Her kan du se video av taklingen

Dommer Mark Halsey måtte sende dem begge opp på tribunen. Stemningen i Newcastle-leieren skal ha vært såpass fyrt opp, at Pardew fryktet det skulle gå veldig galt.

- Jobben min er å roe ned spillerne i pausen, slik at de ikke gikk utpå der for å hevne seg i andre omgang, sier han.

Ifølge The Mirror kan Carver nå risikere straff av det engelske fotballforbundet for sin oppførsel under kampen.

Wigan-manager Roberto Martinez synes ikke hendelsen var like ille som det Newcastle-manageren mente.

- Han treffer ballen, med går hardt inn og det ser stygt ut. Dommeren sto perfekt plassert. Han ser det som skjer. Når du tar ballen, er det vanskelig å straffe spilleren, sier han.

- En ung spiss
Spanjolen er også klar på at McManaman ikke er en «stygg» spiller.

- Callum og Wigan skal gjøre det vi kan for å kontakte spilleren og ønske ham lykke til med rehabiliteringen. Ingen ønsker å se slike skader på en fotballbane, sier han.

- Men Callum er bare en ung spiss. Dessverre var det en dårlig takling fra hans side denne gang. Han ble nok litt for ivrig, sier Wigan-treneren.

- Som spiss må han lære seg å ikke havne i slike situasjoner, legger Martinez til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.