Gå til sidens hovedinnhold

Taktikeren Northug slo til igjen

- Hadde ikke klart det uten Niklas og Kristian, sier Petter Northug.

De ti første kilometerne av søndagens skiathlon i Tour de Ski nøyde sammenlagtleder Petter Northug seg med å ligge i klynga av løpere og spare krefter.

Maksimalt utbytte
Han brydde seg ikke om noen av de innlagte spurtene i klassiskdelen. Disse overlot han til Lukas Bauer, Markus Hellner, Dario Cologna og de andre å kjempe om.

Etter skibyttet, da løperne gikk over i fristil, skiftet han taktikk fullstendig. Da sørget Northug for å være førstemann over streken i hver eneste innlagt spurt. Det ga ham 45 bonussekunder.

Så klinket han til på oppløpet og passerte både Cologna, Legkov og Vylegzhanin på vei mot seier på etappen.

- Det er godt med en seier. Det som var bekymringsfullt, var at jeg hadde en fryktelig tung dag. Derfor tenkte jeg at jeg måtte spare kruttet mitt til skøytingen. Men jeg fikk god hjelp av Niklas (Dyrhaug) og Kristian (Tettli Rennemo) og hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke tatt seieren og bonussekunder i dag, sier Northug til NRK.

Cologna 1,1 bak
Han håper at det senere vil vise seg fordelaktig at denne søndagen ble tung.

- Det går ikke an å gå igjennom Tour de Ski uten å ha litt tunge dager. Kanskje er det greit at det kom nå, før en hviledag. Jeg får være flink til å få i meg nok næring og restituere meg i morgen, så får vi satse på at vi har gode bein etter det.

Northug beholdt ledelsen sammenlagt, men Dario Cologna bare er 1,1 sekunder bak. Alexander Legkov fra Russland er nummer tre, med 52,9 sekunder opp til nordmannen.

Deretter følger Maxim Vylegzhanin, Devon Kershaw, Marcus Hellner, Maurice Manificat, Tobias Angerer og Lukas Bauer. Sistnevnte ligger halvannet minutt bak Petter Northug i sammendraget.

Kristian Tettli Rennemo og Niklas Dyrhaug gjorde begge sine saker svært godt på søndagens 20-kilometer. Rennemo ble nummer fem, bare 1,7 sekunder bak Northug.

Dyrhaug var uheldig og falt noen hundre meter fra mål. Northugs treningsmakker falt også tidligere på etappen. Han ble likevel nummer 19 og var bare snaut 20 sekunder bak Northug i mål.

Kommentarer til denne saken