Taktisk bom av Berger

BIRKEBEINER`N SKISTADION (TV 2 Nettavisen): Lars Berger åpnet i reneste Bjørn Dæhlie-stil, men fikk merke det utover i 15 kilometeren.

27.01.05 18:19

Taktikken ble en liten skivebom for skiskytteren, som ikke var forberedt på så lange bakker.

- Jeg er nok mer vant til å gå korte bakker som en kan spurte opp. Her ble det å gå tre-fire minutter oppover, og det er jeg ikke vant til. Det må jeg trene mer på framover, sier Berger.

Overlyd
Han ledet med 11,1 sekunder på Tore Rud Hofstad etter 1,8 kilometer. Knapt nok Bjørn Dæhlie ledet med så mye så tidlig i et løp på høyt nivå.

- Lars gikk ut med en fart som om han skulle inn på første liggende, karakteriserte sportssjef Bjørnar Håkensmoen Bergers åpning.

- Jeg kjente at jeg hadde vedlig gode ski, og da gikk jeg ut alt det jeg kunne. Men jeg var ikke forberedt på de lange bakkene. Derfor gikk jeg på en smell halvveis. Jeg hadde 17 sekunders ledelse på det meste. Men de dryssa fort vekk igjen, sier Berger.

- Det var vel ikke åpninga som det var noe feil med? Det var vel sprekken?

- Ja, det stemmer det!

Håper
Han sier videre at han gikk for å kvalifisere seg til Oberstdorf.

- Tror du at du klarte det?

- Jeg håper da det, sier han til TV 2 Nettavisen. Den tvilen bør han feie vekk snarest mulig. For hans navn finnes helt klart med på listen som Bjørnar Håkensmoen leser opp lørdag.

Nå reiser han til høydesamling med skiskytterlandslaget i de gamle OL-løypene fra 1992 i Les Saisses.

- Der blir jeg en drøy uke, før vi drar til prøve-OL. Jeg skal gå ett eller to renn der, før jeg reiser ned i lavlandet for å lade opp til VM. Det er i alle fall det treneren min sier skal virke, sier Lars med et smil.

Ikke OL
Han innrømmer at satsingen på både langrenn og skiskyting har gått ut over begge områdene. Neste år er det ikke sikkert at han kommer til å satse dobbelt.

- Det blir nok mye tøffere å satse i OL. Arenaene ligger ganske langt fra hverandre også. Så det er vel tvilsomt om jeg kommer til å dublere der, sier han.

Da blir det altså trolig full fokus på skiskyting. For det er jo skiskytter han er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.