Taktisk spill ødela for Solberg

Foto: (AFP)

- Det er på kanten av reglene, innrømmer Sébastien Loeb.

03.04.10 16:22

Lørdagens avsluttende fartsetapper i Rally Jordan bød på taktisk spill fra to av de dominerende teamene, Citroën og Ford.

For å hjelpe sine respektive førere i å kassere inn seieren i Midt-Østen, lot nemlig begge lagene sine egne førere pådra seg tidsstraff - for å hjelpe henholdsvis Sébastien Loeb og Jari-Matti Latvala til en ekstra fordel på de avsluttende fartsetappene.

En av de som ble offer for taktikkeriet var Petter Solberg, som fikk en vanskeligere jobb med å hente inn de to førerne i tet.

Møtte opp for sent
Det hele begynte egentlig på fredag, da Citroëns Sébastien Ogier fikk beskjed om å kjøre saktere enn Ford-føreren Latvala - slik at sistnevnte måtte bryte unna grus og sette sporet på lørdagens etapper.

En forsinket oppdatering av mellomtidene gjorde imidlertid at Ogier feilberegnet hvor mye han måtte sakke på farten, og franskmannen endte dermed likevel foran Ford-føreren.

Spillet var likevel ikke over: Til lørdagens kontroll ble Ogier beordret til å møte opp fem minutter for sent, noe som førte til en tidsstraff på 50 sekunder - og plutselig var annenføreren for Citroën nede på femteplass i sammendraget.

Komplisert? Det er ikke over ennå.

Gikk ut over Solberg
Ford svarte med å sende annenfører Mikko Hirvonen flere minutter for tidlig ut av kontrollen (ni minutter), for deretter å la ham starte seks minutter for tidlig på lørdagens første fartsetappe - etappe 14 - for å rydde vei for lagkameraten Latvala.

Det hele ble fullendt med at Citroëns Ogier også ble sendt for tidlig ut på fartsetappe 14. Dermed måtte Ogier kjøre først, og ofret dermed sin topp fem-plassering for at Sébastien Loeb skulle få slippe å kjøre først på etappen.

Det gikk ut over Petter Solberg, som ikke fikk utnytte fordelen av den gunstige posisjonen han i utgangspunktet hadde med sin startsposisjon som nummer fire.

Etter fartsetappen uttrykte flere av førerne til wrc.com at de var ukomfortable med situasjonen.

- En del av spillet
- Jeg har ingen kommentar, sa Ogier, som altså ofret sin plassering for å hjelpe lagkameraten Loeb.

Også Mikko Hirvonen måtte sette andre enn seg selv først på lørdag, og la ikke skjul på at det var vanskelig.

- Jeg liker det ikke, men det er en del av spillet, sa finnen.

- Det er på kanten av reglene, mente Sébastien Loeb selv.

For ordens skyld: Loeb vant den 14. fartsetappen, fire tideler foran Jari-Matti Latvala, og med Petter Solberg på tredjeplass. Den påfølgende etappen ble for øvrig vunnet av nordmannen.

Sammenlagt holdt det da også til seier for Loeb. Han vant 35,8 sekunder foran Latvala, mens Petter Soberg endte til slutt på tredjeplass. Nordmannen var 1.11,8 bak Loeb.

Her ser du de siste oppdateringene fra Rally Jordan(ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag