Gå til sidens hovedinnhold

Talent gir opp profflivet

Rasmus Guldhammer gir seg etter et år i HTC-Columbia.

Den talentfulle dansken Rasmus Guldhammer ble hentet til HTC-Columbia foran årets sesong etter at han vant U23-utgaven av Liege-Bastogne-Liege og ble andremann i Ronde van Vlaanderen, også for U23, i 2009.

- Jeg gledet meg utrolig til å komme i gang med livet som profesjonell. Det var det livet jeg alltid hadde drømt om og jeg var veldig glad for at jeg signerte med HTC-Columbia. Jeg håpet at dette var livet, men det viste seg å være noe annet, sier Guldhammer til DR Sporten.

- Sykling er ikke alt. Det er viktig at Rasmus gjør det han vil, uttaler Guldhammers sjef i HTC-Columbia, Brian Holm, til feltet.dk.

- Var lei i mai
- Allerede i mai var jeg lei av å sykle. (...) På de danske lagene er vi veldig sosiale, man har det godt med hverandre. Det hadde vi selvfølgelig i Columbia også, men det var noe som manglet, forteller 21-åringen.

Guldhammer har levert best resultater da han har fått kjøre på hjemmebane. I Post Danmark Rundt ble han sjettemann sammenlagt, mens han ble syvendemann i GP Herning. Unggutten innrømmer at motivasjonen har vært best i hjemlandet.

- Jeg hadde ikke lyst til å reise for å kjøre sykkelløp, jeg ville heller være sammen med kameratene mine. Jeg ville helst kjøre danske løp, for der hadde jeg vennene mine, sier han.

HTC-Columbia-rytteren flyttet til Italia foran debutsesongen som proff. Holm tror dette kan ha bidratt til det som nå har skjedd.

- Jeg ga Rasmus råd om å bli boende i Danmark, men han ville gjerne flytte til Italia. Det var kanskje et feil valg. For når du kommer hjem fra et etappeløp til hjemmet ditt Italia er huset ditt tomt, du har ingen å snakke med, det er ikke mat i kjøleskapet, det skal vaskes tøy, og så videre. Det er en stor omveltning for et ungt menneske, mener Brian Holm.

- Et nederlag
- Forventningene var store, så det er et nederlag at jeg må gi opp. Men hvis man ikke drømmer om det man driver med, må man finne nye veier, sier Guldhammer.

Men unge Guldhammer kan komme tilbake. Slik som Mads Christensen. Han gikk til QuickStep som 21-åring og etter noen år i danske lag kommer han nå tilbake til profflivet i Saxo Bank.

- Skulle Rasmus få lyst til å komme tilbake, tror jeg han vil få en ny sjanse. Men nå skal han modnes litt, mener Holm.

Dansken skal kjøre i Team Concordia neste år. Han var egentlig bestemt på å legge fra seg sykkelen helt, men vil fortsette i det danske kontinentallaget.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe