*Nettavisen* Sport.

Talent innfrir?

Foto: hesteguiden.com

Oscar Ribb viste svært fine taker i sitt debutløp, og i lunsjen på Bjerke i dag tror vi han innfrir sitt favorittstempel.

23.01.13 12:48

Sportspills meny tirsdag:
Dobbel V5 Momarken: Nå er det dags
V65 Jägersro: Gangsteren tar revansje
Oddstips: Dramatikk på Villa Park

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til både Åby i Sverige og på Bjerke her hjemme, og på kvelden er det en dobbel V5 til Momarken i Østfold og en V65-omgang til Jägersro hos søta bror vi kan spille til, og vi har som vanlig tips til alle baner.

I lunsjen på Bjerke var det ikke lett å finne et sikkert holdepunkt, men vi tror det skal dreie seg om en topp vinnersjanse for 3 Oscar Ribb i den tredje avdelingen. Det gikk store ord om 4-åringen forut for debuten på Jarlsberg 3. januar, og hesten gikk da et flott løp til sølv på fine 18.6 full vei. Litt tunge forhold den dagen, og da var tiden god.

Gigant Neo-sønnen har således trolig en lav 17-tid i kroppen allerde nå, og det var ingen skam å tape for Hot Vacation H. i den siste starten (veldig bra den hesten der). En veldig bra hest er trolig også 7 Scarlet Magic snakk om i dette løpet (vant lett på 18.4 full vei i den siste starten), men vi tror vår banker for dagen trekker det lengste strået til slutt.

Johnsen-traveren tapte en del fra start i den siste starten (gikk aldri opp til vingen), men hesten har trent bak bilen ette den starten. Trolig lært en del av det, og da regner vi med at han er litt mer med på notene innledningsvis denne gangen. Gikk en svett sist 600 i den siste starten fra køplass underveis, og dette lignet en hest litt utenom det vanlige.

Vår rangering V5-3: A: 3 B: 7 C: 10-5-2-8-9-1-4-6

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1, 1609 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og vi synes løpet ser litt åpent ut på forhånd. En rekke sterke løp på dagen arena har 10 Only Magic gått før, og selv om en kjapp sprint ikke er noen fordel (dog vunnet sitt eneste sprintløp på nettopp dagens arena på 17.1), tror vi på en topp vinnersjanse mot ikke alt for skarp motstand. Toer på 16.5 full vei bak gode Ouster Hanover i sitt siste løp på Bjerke i fjor, og trener og kusk Anders Pedersen er optimist i dag.

Uviss form etter litt pause holder 11 Farmer Line, men på sitt beste skal 7-åringen kunne duge godt i et løp som dette. Han er en meget habil sprinter på sitt beste (vant et sprintløp på Bjerke i fjor på 15.1), men han er veldig variabel. Veldig på vei opp i form er 5 Quickfire (fjerde på 15.9 over aktuell distanse i den siste starten fra ”dødens”), og Hamre-traveren må tilmåles soldie vinnersjanser i fra et fint spor denne gangen (han fungerte veldig fint i travet sist).

Skuffet mye har 3 Thai Torres gjort, men nå dukker 5-åringen opp i ny regi. Det er ingen tvil om at hesten er mer enn god nok på sitt beste, og da krysser vi på alle bonger. Vi synes 6 Mariella Jib gikk relativt pigg i mål som femte i den siste starten, og hun har vunnet et sprintløp på 15-tallet på Bjerke tidligere. Sporet er dog ikke det beste (ingen kløpper fra start), og da krysser vi først på storbongen. Der får også 1 Schakita en plass, men hun står sjanseartet til (blir overflydd).

Vår rangering V5-1: A: 10 B: 11-5-3 C: 6-1-9-2-12-8 D: 4-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-2, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp i relativt høyt grunnlag venter oss i den andre avdelingen, og vinneren er slett ikke lett å plukke. Vi tyr således til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag, men det er tre hester som har vist litt form nå på slutten. En av dem er 11 A.T.M. Angie, og med litt flyt på veien speeder fort 9-årshoppa denne gjenden ned til slutt. Hun leverte en flott innsats til sølv på 16.6 over en sprint i den siste starten etter et tøft opplegg, og en seier er rett rundt hjørnet.

Positiv nå på slutten har også 3 Gann Stone vært, og kapasiteten på Kolnes-traveren udiskutabel. Avsluttet flott til femte på 16.1 full vei i tøft lag i den siste starten hvor svært gode Millstone var en vinner, og 8-åringen står veldig fint til i dag. Full form er det også på 10 Mentor Ås, og da tror vi også at han takler dagens distanse. Bom fast som pigg i den siste starten som fjerde på 14.5 over en sprint, og kusk Gunnar Austevoll har vunnet med 10-åringen tidligere.

Vår rangering V5-2: A: 11 B: 3-10-5-1-2-4 C: 6-7-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-4, 1609 meter autostart
Vi støter på et sprintløp for kaldblodshester i relativt lavt grunnlag i V5-4, og vi synes tre hester skiller seg litt ut. Vi synes 3 Tæsse Jenta gikk et strålende løp til sølv på 32.5 full vei etter galopp (sjenert) i den siste starten etter litt pause, og normalt har løp i kroppen gjort godt. Dagens distanse sprint skal være en klar fordel, og vi tror 5-årshoppa kan ta en etterlengtet seier (tred sølv på rad) sammen med ny kusk Geir V. Gundersen ved denne anledningen.

Det meste ble feil for 8 Arwen i den siste starten (fikk ikke premie den gangen) etter at 7-årshoppa hadde vunnet fire strake triumfer forut for den starten (det var dog så vidt båten bar mot Oddvar i den nest siste starten), og på tross at et dårlig spor i dag tilmåler vi den fartsfyllte Romtveit-traveren solide vinnersjanser. Veldig kjapp i vei, og hun sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte. Sprint er trolig ingen ulempe, og favoritten krysses på alle bonger.

En god vinner på fine 31.2 over aktuell distanse i den siste starten var 2 Valle Sivert, og vi synes det var imponerende å holde lett unna til slutt etter en tøff 27-åpning på løpet via sporene innledningsvis den gangen. Står perfekt til i dag, og da må vi ta 8-åringen på alvor. To outsidere finner vi i form av 6 Malle (kan mye på sitt beste, men galoppene kommet tett) og 11 Flammen Fortuna (gikk fine løp før litt pause, og vi liker denne hoppa), og de krysses på storbongen.

Vår rangering V5-4: A: 3 B: 8-2-6-11 C: 1-10-5-4-7-9

HTML EMBED

V5-5, 2100 meter autostart
Vi synes det er jevnt blant flere i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi tyr da til bred gardering. På tross av et litt dårlig spor setter vi 11 Illusion S.E. fremst, og den tøffe Gentle Star-datteren jakter i dag den tredje strake triumfen. Solid ved triumfen på 17.4 full vei fra ”dødens” i den siste starten, og vi tror et løp i rygger bakfra bare kan være en fordel denne gangen. I rivende utvikling denne hoppa, og vi tror på en topp vinnersjanse også i dag.

Vi var slett ikke sikre på at 3 Dumdummaid var en klink vinner i Skien i den siste starten, og triumfen på enkle 19.0 over en sprint ble da også av den knepne sorten ved den anledningen. Imponerte ikke voldsomt da, men 5-årshoppa skal kunne klart bedre enn det. I rivende utvikling er 6 Hot Vacation H. (vunnet to strake), og bare det ikke blir helt feil fra et litt dårlig spor (ingen kløpper fra start), må han regnes tidlig. Sterk til slutt, og det er der pengen deles ut.

En veldig positiv avslutning til sølv på fine 17.2 full vei leverte 4 Punktum Skalflex i den siste starten, og men en tilsvarende innsats i dag skal 6-årshoppa kunne kjempe om seieren . Vi ble litt skuffet over at 7 Lemonitor ikke holdt unna for enkle Writing Love i den siste starten fra tet ved andreplassen på 17.4 over en sprint, men muligens er 5-åringen klart bedre med et ryggløp. Han har uansett vist stabilt god form i lengre tid, og Smasher-sønnen krysses da tidlig.

Vår rangering V5-5: A: 11 B: 3-6-4-7 C: 1-10-8-12 D: 5-9

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag