*Nettavisen* Sport.

Talentene skal lære av Tufte

Foto: (Scanpix)

U21-sjef Hallvar Thoresen vil bruke Olaf Tufte for å skape fremtidens landslagsspillere.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Nå planlegger nemlig Thoresen å samarbeide med Olympiatoppen for å dyrke frem de beste fotballtalentene.

- Dette er foreløpig bare på tegnebrettet, men tilbakemeldingene fra tippeligaklubbene har vært positive, sier U21-treneren.

Mye å gå på
Hallvar Thoresen har diskutert programinnholdet med toppidrettssjef Jarle Aambø og Olympiatoppens ballidrettansvarlig, Marit Breivik, og håper å sette i gang prosjektet i løpet av våren.

- Jeg mener unge fotballtalenter har veldig mye å gå på i forhold til å tilegne seg toppidrettsholdninger. Det er for mange som ikke har skjønt det eller vet nok om hva som kreves for å bli skikkelig god. Vi skal både jobbe med kulturendring og kulturbygging, utdyper Hallvar Thoresen overfor TV 2 Nettavisen.

Han vil plukke spillere i aldersgruppen 16 til 20 år fra 5 til 10 toppklubber og samle spillerne og klubbenes spillerutviklere fire ganger i året. På programmet står testing, oppfølging, foredrag og mer.

Bakoversveis
- Et foredrag fra Olaf Tufte vil gi fotballtalentene bakoversveis. Han vet hvor mye motivasjon og innsats som må til for å bli best mulig. Marit Bjørgen, Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie er andre individuelle utøvere som er mye mer vant til å ta konsekvensene av sin satsing, sier U21-landslagstrener Thoresen.

Den tidligere PSV Eindhoven-spilleren mener fotballtalentene har mest å hente på totaliteten. Det er ikke nødvendigvis treningsmengdene som skal økes.

- Det små marginer som skiller suksess fra fiasko, og det gjelder å skape ideelle omkringliggende forhold, slik at man har best mulig forutsetninger for å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag