RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Talentet «alle» ba Solskjær kjøpe

Foto: Egil Sande (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Martin Linnes kan bli en profil i Tippeligaen.

LA MANGA (Nettavisen): Nettavisen vil i tiden fremover presentere spillere vi tror kommer til å bli profiler i Tippeligaen denne sesongen.

Først ut er Molde-nykommer Martin Linnes (20).

Kongsvingers høyreback er faktisk så god at Ole Gunnar Solskjær ble forundret over at han ikke fikk konkurranse om signaturen hans.

- Det må du nesten spørre de andre klubbene om. John Vik (speider) så Linnes mot Odd Grenland i cupen i fjor, og ga beskjed om at det er en spiller vi må følge med på. Jeg fikk sett ham selv mot Sverige for U21-landslaget, og da gjorde jeg opp meningen min med en gang, forteller Solskjær til Nettavisen.

Men speider John Vik var ikke den eneste som ba Solskjær ta en kikk på Linnes.

Knut Hallvard Eikrem så Linnes spille, og ga med en gang beskjed om at dette var en spiller å holde øye med. Det samme gjorde sønn Magnus Wolff Eikrem, etter at han hadde spilt med Linnes på U-landslaget.

- Det var løp og kjøp, alle var enige om det, sier Solskjær.

- Vil gjøre godt inntrykk
Han tror derfor Nettavisen gjør et godt valg når vi spår at Linnes blir en profil i kommende tippeligasesong.

- Jeg fikk et spørsmål for litt siden om hvorfor vi har så få profiler i Tippeligaen. Men gjennom sesongen i fjor fikk vi frem mange profiler. Og Martin er som du sier en spiller som kommer til å gjøre et veldig godt inntrykk på mange, spår Solskjær.

- Hvordan vil du beskrive ham?

- Martin er en veldig god fotballspiller. Han kan spille i flere posisjoner, er fotrapp, rask, fysisk godt rustet og har god teknikk. Helt enkelt en fotballspiller jeg gleder meg til å jobbe med, sier Solskjær.

Har ambisjoner
Selv er Linnes fornøyd med starten han har fått i sin nye klubb.

- Jeg har kommet godt i gang i Molde, og føler at jeg har gjort det bra på trening og i kamp. Jeg er fornøyd med starten så langt, sier han til Nettavisen.

Men det er ingen tvil om at ambisjonene strekker seg lenger enn Tippeligaen. Det skinner gjennom at det er en bestemt og målrettet ung gutt Nettavisen sitter overfor.

- Jeg setter meg hele tiden mål for fremtiden. Jeg har lyst til å nå så langt som mulig, og det kommer jeg til å jobbe hardt for. Jeg er på ingen måte fornøyd med det jeg har oppnådd, påpeker han.

Tatoverte slagord
20-åringen kommer til å ofre blod, svette og tårer for å nå målene sine. Det gjorde han også da han tatoverte ordtaket «pain is temporary, victory is forever» på overkroppen.

- Det er en tekst jeg hørte for et par år siden, som man kan bruke i alle sammenhenger. Man møter nesten alltid motgang, og da handler det om å takle det på best mulig måte og jobbe på videre. Det er seieren og de gode prestasjonene man husker, og da må man ofte gjennom tunge perioder for å nå dit, sier han.

- Hvor mye hadde Ole Gunnar Solskjær å si for klubbvalget ditt?

- Jeg er Manchester United-supporter, men kunne ikke legge så mye vekt på det. Jeg måtte først og fremst gå til en klubb hvor folk har tro på meg, og hvor jeg ser muligheten til å få spilletid, sier han.

Men at det er en spesiell følelse å spille under mannen som avgjorde Champions League-finalen for favorittlaget, det medgir Linnes.

- Det er ganske spesielt, og det kommer nok til å ta litt tid før det synker inn, men jeg må klare å se på ham som en trener. Men jeg liker ham veldig godt, han er flink til å ta seg tid til enkeltspillere og han har mye bra å komme med. Jeg kommer til å lære mye av ham, sier Linnes.

Og avslører samtidig at Solskjær stilte et kontrollspørsmål før han fikk skrive under.

- Han spurte om jeg var United-supporter, ler Linnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere