På tampen av sommerens overgangsvindu banket Chelsea godt over én milliard på bordet for Serie As toppscorer Romelu Lukaku.

Belgieren har en forhistorie i London-klubben og ønsket å komme tilbake for å revansjere tiden som ble avsluttet fra 2017.

Det har derimot ikke gått som man forventet, for 28-åringen står fem mål på 17 kamper og det hele toppet seg i kampen mot Crystal Palace sist da Lukaku hadde fattige syv ballberøringer i løpet av 90 minutter.

- Hva kan jeg gjøre? Jeg vet ikke. Noen ganger blir ikke spisser like involvert om de sliter med selvtillit eller finne rommene mot et bra defensivt lag. Dette er ikke en tid for å le eller vits om Lukaku. Han er i søkelyset og vi vil beskytte han, sa Thomas Tuchel på en pressekonferanse etter kampen som har skapt mye reaksjoner i sosiale medier de siste dagene.

Les også: Ødegaard-øyeblikk vekker oppsikt i England: - Utrolig frekk

- Hadde slaktet folk

Flere har kritisert den kraftfulle spissen for sine prestasjoner, men nå får han støtte fra flere hold.

- Hvis jeg, under min tid som spiller, ikke fikk servert de rette ballene og fikk nok å jobbe med, hadde jeg slaktet folk, sa Premier League-legende Gary Lineker om hysteriet under Match of the day-sendingen etter kampen.

Lineker hadde en formidabel karriere i blant annet Leicester, Tottenham og Barcelona, og vært en tro tjener for det engelske landslaget på 80- og 90-tallet.

Les også: Sarpsborg 08 avslo Lindseth-bud fra Russland: - Noe jeg håpet skulle gå i orden

Han får også støtte av tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand.

- Jeg er enig med det Lineker sier. Jeg hadde blitt gal hvis jeg var Lukaku, sier Ferdinand i sin egen podkast Vibe with Five.

Og fortsetter:

- Jeg hadde gitt klar beskjed til mine lagkamerater at de skulle gi meg ballen, komme seg ut bredt og slå innlegg. Spill på mine styrker. Jeg tror Chelseas største problem er å finne sitt beste lag, for det har ikke Thomas Tuchel helt klart å løse enda.

Etterlyser tilpasning

Ferdinand mener at man bør bruke mer tid på å tilpasse spillet et Lukaku, for å få maksimalt ut av spissen.

- Jeg har full forståelse at de prøver å få plass til en spiller som har en verdi på én milliard, selv om han har en lengre måltørke. De er nødt til å finne en måte på å spille på hans styrker. Det betyr at de må få ballen inn i feltet, for det er der han kommer til sin rett,

Les også: Hevder Arsenal kan se langt etter salgsinntekter for England-back

Tuchel på sin side peker derimot på fakta hvor flere angriper i Chelsea har hatt problemer med å finne nettmaskene.

- Det er en historie i Chelsea med spisser som ikke klarer å levere et ønsket antall mål, så det er ikke det enkleste stedet i verden for en spiss. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn.

- I mine øyne er Chelsea et fysisk, sterkt defensivt lag. Vi har spilt kamper hvor vi har skapt mye sjanser, men slitt med å omgjøre de til mål.