RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tallet er tre, Sigurd!

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix
Sist oppdatert:
Sigurd Rushfeldt nærmer seg toppscorertronen med stormskritt.

TROMSØ - HAUGESUND 2-0:

Helt på tampen av søndagens seriepremiere mot Haugesund satte Tromsø-veteran Sigurd Rushfeldt inn sitt 163. toppseriemål.

Dermed er den tidligere Rosenborg-spissen bare tre mål unna å dytte Harald Martin Brattbakk ned fra tronen som tidens toppscorer i norsk fotball.

Og siden det fortsatt er minst 29. serierunder å gjøre det på om den rutinerte måljegeren holder seg skadefri, er det nok mye som tyder på at han vil ta rekorden.

Drages andre
Søndag trengte Rushfeldt imidlertid flere sjanser før han til slutt fant nettet. Ved flere anledninger i første omgang kunne 38-åringen ha sendt «Gutan» i tet.

Da lagene gikk til pause på Alfheim sto det likevel uavgjort 0-0, men like etter hvilen skulle en annen Tromsø-spiss vise seg fram, nemlig unggutten Thomas Drage.

I det 50. minutt utnyttet 19-åringen en feil av gjestens Vegard Skjerve, som fomlet i eget forsvar. Drage takket for tilbudet, satte ballen mellom beina for keeper og jublet for 1-0.

Dette var ungguttens andre mål i eliteserien i karrieren. Det første kom for et snaut år siden mot Sandefjord i april 2010.

- Nå er jeg mye bedre enn i fjor, jeg er bedre på alt enn i forrige sesong. Forbedringen ligger i hodet, jeg tør mye mer enn i fjor, da var jeg litt feig, sier Drage til TV2 etter kampen.

Ny feil avgjorde
Tromsø hadde et klart spillemessig overtak gjennom store deler av kampen og var offensive og presise i pasningsspillet. Spesielt i perioder av andre omgang.

Haugesund var heller ikke ufarlige, men da Nikola Djurdjic løp fra ballen i god posisjon og Alexander Søderlunds heading traff tverrliggeren, ble det klart at gjestene ikke hadde dagen.

I stedet skulle altså vertene punktere det hele på tampen ved Sigurd Rushfeldt.

Haugesund ga igjen bort ballen etter et svakt tilbakespill av Umaru Bangura. Rushfeldt plukket opp ballen og alene med Per Morten Kristiansen i buret gjorde han ingen feil.

Dermed har Tromsø fått en god start på en sesong der gutta fra Nord-Norge er tippet å være med i medaljestriden.

Bli med på Nettavisens tabellkonkurranse under, og vinn fotballreise til 6000 kroner fra http://www.travel2football.com/:

Du får 1 poeng for hver plass du er unna til slutt i året. Den som har minst poeng vinner til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere