LILLEHAMMER (ANB): - Jeg har vært sist i alle testrennene i hele sommer, så dette var veldig oppløftende for min del. Og så bra som jeg hopper nå for tiden har jeg ikke gjort på to år, sier Tande opprømt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Like bak ham over mål i det 10 kilometer lange langrennet på Sjusjøen fredag fulgte Espen Rian og Håvard Klemetsen.

Klemetsen på v-cuplaget
Dermed fikk Klemetsen den forventede plassen på laget til verdenscuppremieren i Kuusamo. De seks andre gikk til løperne på landslaget: Magnus Moan, Mikko Kokslien, Jan Schmid og Ole-Christian Wendel, foruten Tande og Rian.

- Laget ga seg selv. Klemetsen har vist solide takter på de to samlingene han har vært med oss på landslaget i det siste. Han har tydelig hevet seg siden i fjor, sier sportssjef Kjetil Strandbråten til ANB.

- Prestasjonene i bakken og løypa i dag var ikke maksimale, men helt OK. Omtrent der jeg planla å være. Nå satser jeg på jevn stigning i tiden framover. Det viktigste er å være stabil i bakken, noe jeg har vært i det siste, sier en fornøyd Klemetsen.

Moan bommet
Magnus Moan bommet i bakken, ble nummer 28 og gikk ut over to minutter bak ledende Espen Rian i langrennet. Han gikk seg opp til 16. plass (åttende beste nordmann), men var langt bak teten.

- Ingen fare med Magnus. Han kan likevel bli vårt sterkeste kort i Kuusamo. Bakvind og tunge forhold i bakken gir ekstra store utslag når du bommer, og det var det som skjedde med Magnus i dag, påpeker Strandbråten.

I tillegg til Tande, er sjefen veldig godt fornøyd med Espen Rian. Han var best i bakken, og gikk et sterkt langrenn.

Jevnt med tyskerne
- Jeg føler jeg har tatt et stort steg i langrenn i løpet av sommeren, så dette ser lovende ut, sier Rian, som tar mål av seg til å gå først ut i sporet flere ganger denne vinteren.

Det tyske landslaget var også med i testrennet, som dermed ga en ekstra god pekepinn på styrken til de norske like før det braker løs.

Timo Edelmann viste som vanlig styrke i sporet, knep seg foran Tande og ble best av alle, mens Ronny Ackermann splittet den norske duoen Tande/Rian og ble treer totalt. Men han måtte gi tapt for Tande i sporet. De to gikk ut samtidig, halvminuttet bak Rian, og nordmannen trakk lengste strå i det nappetaket.

Her finner du alle resultatene fra testrennet.

(ANB)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene