Kombinertløperen Petter Tande har VM-kniven på strupen når han får slippe til i verdenscupen igjen kommende helg.

Etter en bedrøvelig sesongåpning før jul ble trønderen tatt ut av verdenscuplaget på nyåret. Men i de to rennene i Chaux-Neuve i Frankrike til helga, de siste før VM i Oslo, er han tilbake.

- Må se en klar bedring
- Vi kjenner jo alle Petters potensial. Så selv om han på forsesongen var milevis unna det, gir vi ham nå sjansen til å vise at han er på vei tilbake til det nivået han er god for, sier kombinertsjef Kjetil Strandbråten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tilbakemeldingene fra Trondheim går ut på at Tande har trent bra den siste tiden. Det håper sjefen å se resultater av i Frankrike.

- Vi må se en klar bedring der, om han skal være aktuell for VM-laget. I tillegg til å prestere rent sportslig, må han også framstå langt mer motivert og positiv enn før jul. Dessuten må han bekrefte stigende form påfølgende helg, under NM i Steinkjer, sier Kjetil Strandbråten.

Kamp om to VM-plasser
Om det går som han håper, vil Tande dermed melde seg på i kampen om de to siste plassene på VM-laget. I så fall vil han utfordre Håvard Klemetsen og Espen Rian.

- Ut fra resultatene så langt ligger Klemetsen i øyeblikket best an av de to. Ikke minst fordi han har en hyggelig tendens til å heve seg i lagkonkurranser, sier Strandbråten, som også holder døra på gløtt for unggutten Ole Christian Wendel dersom han skulle gjøre det bra i junior-VM neste helg.

Men trioen Mikko Kokslien, Magnus Moan og Jan Schmid har så langt i vinter skilt seg klart ut, og er i realiteten VM-klare.

Gleder seg over Moan
Og som alle andre er sportssjefen selvsagt veldig glad for Magnus Moans solide gjeninntreden i verdenstoppen i Seefeld sist helg.

- Det er nok fornuftig av Magnus å være varsom med å trekke for raske konklusjoner. Formen vil nok variere litt fortsatt, og vi skal ikke forvente at han er tilbake på pallen for godt. På den annen side er det ingenting som tyder på at han vil få et nytt tilbakeslag, sier Strandbråten.

Han er imponert over hvordan trønderen har klart å jobbe videre og beholde troen, tross frustrasjon og skuffelse over motgangen i første del av VM-sesongen. Sjefen tror også at en tettere dialog med landslagets nye hopptrener, østerrikeren Nik Huber, har hatt en positiv effekt på Magnus Moans prestasjoner i bakken. (ANB)