*Nettavisen* Sport.

Tande hoppet seg opp på pallen i Lahti

NÆRT: Daniel-André Tande avanserte på resultatene etter et godt sistehopp i finske Lahti fredag kveld. Her er 26-åringen avbildet i Zakopane tidligere i vinter.

NÆRT: Daniel-André Tande avanserte på resultatene etter et godt sistehopp i finske Lahti fredag kveld. Her er 26-åringen avbildet i Zakopane tidligere i vinter. Foto: Janek Skarzynski (AFP / NTB scanpix)

Sterkt svev i finalen sørget for norsk tredjeplass.

28.02.20 21:39

Daniel-André Tande (26) var eneste nordmann som blandet seg inn i kampen om en topplassering under fredagens verdenscuprenn i Lahti.

Kongsberg-skihopperen lå som sjettemann etter et førstehopp på 124,5 meter i den tradisjonsrike storbakken i Finland.

Les også: Premier League-klubber gir spillerne forbud mot å håndhilse

I finaleomgangen landet Tande helt nede på 128 meter, noe som betydde at han klatret på resultatene.

Ekspert-ros

- Et meget pent hopp av Daniel. Han flyr bare etter et par meter. Sånn vil vi se Daniel hver gang. Nydelig å se på, kommenterte NRK-ekspert Anders Jacobsen.

Østerrikes Stefan Kraft landet på 129,5 meter og forsvarte ledelsen fra første omgang. Han vant dermed rennet foran tyske Karl Geiger og Tande.

Norges bestemann var 10,8 poeng bak Kraft til slutt og fem poeng bak Geiger.

- Dette var en veldig fin konkurranse. Jeg håpet at jeg kunne følge opp det forrige rennet i Rasnov. Jeg hadde problemer i de første hoppene her, men så ble det bare bedre og bedre, sa Tande i en pressemelding fra arrangøren.

- Lover bra før Raw Air

- Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen til Daniel. Han er på pallen med god hopping, og vi vet at han har enda mer å gå på. Det lover bra inn mot Raw Air og skiflygings-VM, sa landslagssjef Alexander Stöckl.

Robert Johanson endte på 12.-plass etter hopp på 120 og 126 meter. Marius Lindvik var siste norske hopper i finaleomgangen. Han ble nummer 15 etter å ha landet på henholdsvis 121 og 124 meter.

Anders Håre, Robin Pedersen og Johann André Forfang fikk bare ett konkurransehopp hver i rennet.

Håre og Pedersen endte på 31.- og 32.-plass henholdsvis. Duoen var bare 0,3 og 0,5 poeng fra å kvalifisere seg til finaleomgangen. Forfang endte på en skuffende 36.-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.