(ANB): – Han har trent bra hjemme i Trondheim i det siste, og skal være med i det neste verdenscuprennet, opplyser sportssjef Kjetil Strandbråten til Avisenes Nyhetsbyrå.

Det går i Chaux-Neuve i Frankrike neste helg. Det betyr at trønderen fortsatt har halvannen uke på seg til han skal konkurrere igjen.

Ble tatt ut av v-cupen
Petter Tande har slitt med astma og forkjølelse det meste av forsesongen. Derfor måtte han blant annet stå over verdenscuprennene hjemme i Trondheim i begynnelsen av desember.

I Ramsau like etter fikk han riktignok et oppsving med 8. og 9. plass (sesongbeste), men så ble det nye tilbakeslag i rennene rundt årsskiftet. I Oberhof i romjulen endte han på 23. og 27. plass, og i Schonach på nyåret var han med bare i lagkonkurransen.

– Petter hanglet og presterte ikke, så vi valgte å ta ham ut av verdenscupen etter Schonach. Vi mente han hadde best av å finne seg selv igjen i ro og mak hjemme i Trondheim. Den resepten ser ut til å ha fungert, for nå har jeg fått positive rapporter om ham, sier kombinertsjefen.

Frykter ikke for VM-formen
23-åringen fra Trondheim har vært på verdenscuppallen 15 ganger, hvorav seks på øverste trinn. Fire av seirene kom forrige sesong, da han blant annet gikk til topps under Prøve-VM i Liberec. Det er en god følelse å ha med seg når han om en knapp måned drar tilbake til den tsjekkiske VM-byen for å kjempe om medaljer.

Strandbråten har god tro på at Tande vil klare å finne tilbake til storformen i tide.

– Slik det ser ut nå, både håper og tror jeg forutsetningene er gode for at han vil stille til VM-start i god form. Og da vet vi hva han er god for, sier landslagssjefen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).