HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Nylig var kombinertlandslaget på treningssamling i Vancouver for å teste anleggene som skal benyttes under OL i 2010.

Petter Tande, som var verdens nest beste kombinertløper sist sesong med fire verdenscupseirer, hoppet bakken ned under treningsoppholdet.

Helt uten press
- Den beste hoppingen jeg gjennomførte under hele sesongen. Det gikk fantastisk bra, sier trønderen til Nettavisen.

- Hvorfor?

- Jeg hoppet helt uten press, og vi hadde det utrolig morsomt. Det jeg gjorde der er noe jeg skal ta med meg videre, sier Tande.

Nå står han og landslaget foran en utfordring, en positiv sådan. Den store hoppbakken i Granåsen skal bygges om. Dermed må blant andre Tande, Magnus Moan og de andre trønderbaserte landslagsutøverne benytte seg av mindre bakker i oppkjøringen til neste sesong.

- En stor utfordring, men det er noe vi skal komme styrket ut av, sier sportssjef, Kjetil Strandbråten, til Nettavisen.

Moan snart tilbake
Utenom samlingene kommer de til å trene i 65- og 70-meters bakker.

- Det kommer til å gå fint. Det positive med å trene i mindre bakker, er at man får terpet mer på de grunnleggende tingene. Samtidig tør man å tråkke til mer, sier Tande til Nettavisen.

Fra 1. mai starter han opp igjen med hardkjøret, og i midten av neste måned skal landslagsløperne samles til årets første test på Sognsvann i Oslo.

PS. Magnus Moan er operert i beinet, men er snart tilbake i trening. Espen Rian, som skadet seg stygt under NM i Granåsen i februar, er så smått tilbake i trening – men det er foreløpig usikkert når han kan kjøre på for fullt.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)