Tangerte 60-meterrekord

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Ezinne Okparaebo imponerte stort i Göteborg.

29.01.09 22:34

Den norske sprinteren Ezinne Okparaebo leverte en meget god konkurranse under Samsung Galaen i Göteborg torsdag, og tangerte den norske rekorden på 60 meter sprint.

På forsøksheatet kom Okparaebo i mål på tiden 7,37. Dette var én hundredel raskere enn kravet til innendørs-EM i mars. I finalen løp hun imidlertid enda raskere, og krysset målstreken på tiden 7,33 sekunder. Dermed tangerte hun sin egen norgesrekord fra 2007.

Tiden holdt til en andreplass i konkurransen. Vida Anim fra Ghana vant løpet på 7.31 sekunder, mens amerikanske Rachelle Boone-Smith ble nummer tre med på 7,38.

Okparaebos resultat vitner om meget bra form, da det fortsatt er veldig tidlig i friidrettssesongen. Innendørs-EM går først av stabelen 6-9 mars i italienske Torino.

I tillegg satte også 19 år gamle Folake Akinyemi ny pers med tiden 7,47 på samme distanse. Hun kom likevel på sisteplass av de seks deltakerne i finaleheatet.

Også høydehopperen Stine Kufaas var i aksjon torsdag. Hun hoppet 1,87, som var ny inne-pers med tre centimeter for den norske jenta.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag