Gå til sidens hovedinnhold

Tap for Mol og Sørum i gruppefinalen: - Holder ikke

Den norske duoen er videre i OL, men vil nå få en tøffere vei til finalen etter at russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov ble for sterke i Shiokaze Park i Tokyo.

NORGE - ROC (RUSSLAND) 19-21, 19-21:

Onsdag ettermiddag var det duket for en ren gruppefinale mellom Mol/Sørum og Semenov/Lesjukov og til slutt var det russerne som kunne juble for full pott etter tre kamper og seier i gruppe A.

Til tross for tap for den norske duoen er de fortsatt videre til åttedelsfinalene, men de vil nå møte antatt bedre motstand.

- Vi får ikke ut det beste. Jeg føler vi spiller på 90 prosent og det holder ikke. Da taper vi kamper og det er sånn det skal være. Allikevel blir det 21-19, 21-19. Så vi spiller kanskje litt bedre enn det vi gjorde på mandag, men det er langt ifra det vi er gode for. Og det er litt frustrerende å ikke få ut det beste, for vi kan bedre, sier Mol til Discovery Plus etter kampen.

- Vi har øyeblikk hvor vi spiller veldig bra og hvor ting flyter veldig bra, også har vi litt down-perioder. De blir ujevnt, fastslår makker Sørum.

- Lite smil å se

Ekspert og kommentar for Discovery Plus Jan Kvalheim la spesielt merke til forskjellen i humøret hos de to lagene underveis i kampen.

- Jeg vet ikke hvordan gutta kjenner seg igjen, om de var i god modus. Jeg så russerne gikk og smilte og lo hele tiden, og følte at de var i veldig god modus. Men hos de norske var det lite smil å se. Jeg har sett dem i andre kamper og andre verdensturneringer hvor de går og smiler og har en sånn god tone, sier Kvalheim i studiosendingen etter kampen.

- Så jeg tror det er viktig at de senker skuldrene litt og bare nyter øyeblikket. Å spille i OL er helt unikt, men de må finne tilbake til den gode flyten og gode spillet som vi vet de har, fortsetter han.

Les også: Warholm droppet å besøke friidrettsarenaen: - Kjente det boblet i blodet

- Det taler for seg selv

Mol og Sørum slet spesielt mot 210 centimeter lange Konstantin Semenov som gjentatte skapte vanskeligheter.

- Statistikken taler for seg selv: 4 blokker på Semenov, kommenterte Kvalheim etter det første settet. Til da hadde ingen av nordmennene fått inn noen blokker.

Det var imidlertid noe annet Kvalheim lot seg imponere mer av ved russeren.

- Jeg fryktet blokkspillet til Semenov før kampen. Nå er det forsvarsspillet jeg er imponert over, sa han mot slutten av kampen.

Les også: Hovland med vanvittig treningsrunde i Oslo før avreise til OL: - Helt ekstremt

Semenov var naturligvis en fornøyd mann etter at seieren var sikret. Han forteller at han og lagkameraten hadde overrasket treneren deres med forberedelsene til kampen.

– Vi hadde analysert Norge, og vi forsøkte et nytt system for at Anders Mol ikke skulle få til blokken sin. Vi overrasket treneren vår på bursdagen hans. Vi kom til Tokyo for å ta medalje, sier Semenov til NTB.

Tap i strake sett

Det var nordmennene som startet best i Shiokaze Park i Tokyo og de var tidlig oppe i en 5-1-ledelse. Den russiske duoen kjempet seg imidlertid raskt tilbake og gikk opp i ledelsen 11-10 etter flere gode blokker på rappen fra høyreiste Semenov.

Russerne holdt på ledelsen og vant det første settet 21-19.

I andre sett slet nordmennene enda mer og på et tidspunkt viste stillingen 12-6 til russerne.

Mol og Sørum klarte aldri å innhente ledelsen selv om de også i det andre settet fikk inn 19 poeng. Dermed endte det med seier til Semenov og Lesjukov etter to spilte sett.