Tap for Norge mot EM-favoritten

Ikke uventet ble det ikke enkelt for Norge Futsal i første gruppekamp mot EM- favoritten Hviterussland. Norge tapte 0-5 i en kamp hvor Norge likevel viste at de kan være med å kjempe om avansement til finalerundene.

24.11.04 19:30

Før kampen mot Hviterussland uttalte den europeiske futsaleksperten Vladimir Ivchik i det russiske futsalforbundet (FFR), at det ville være en sensasjon om Norge skulle slå EM-favoritten. Etter å ha møtt EM-favoritten i kveld, er landslagsleder Kurt Hartvedt fremdeles optimistisk med tanke på avansement.

- Selv om vi taper 0-5 er vi i store deler av kampen på høyde med Hviterussland. Resultatet er nok noe misvisende. To av målene kom på akkumulerte frispark som ble tildelt av en dommerduo som la seg på en overraskende streng linje. Det som hovedsakelig skiller oss fra Hviterussland i dag er at hviterusserne har større bevegelse og er flinkere til å skape rom enn oss, sier Kurt Hartvedt til futsal.no.

En av Norges beste spillere i dag, Roberto Rojas, er enig med landslagslederen i at Norge har muligheter til å nå semifinalen.

- Stemningen i troppen er god selv om vi taper kampen i dag nokså klart. Jeg tror de fleste nå føler at vi egentlig ikke står mye tilbake for Hviterussland, og at vi kan slå både Belgia og Tsjekkia de neste dagene. Kampen idag var på ingen måte avskrekkende, sier Roberto Rojas til futsal.no.

Det andre oppgjøret i gruppe A mellom Tsjekkia og Belgia endte forøvrig med 6-4-seier til Belgia etter at sistnevnte hadde ligget under hele 0-3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.