Tap i Daniels siste kamp

MOLDE NYE STADION (TV2 Nettavisen): Benfica vant komfortabelt over Molde torsdag kveld, men Daniel Berg Hestad synes likevel at kampen ble en verdig avslutning på hans tid som Moldespiller. Og han utelukker ikke et comeback for Molde etter Heerenveen.

28.11.03 00:14

MOLDE - BENFICA 0-2: - Hvis jeg skal spille for en norsk klubb igjen, så blir det for Molde. Dersom jeg ikke lykkes i Heerenveen, og om jeg holder meg skadefri, så ser jeg ikke bort fra at det kan bli mer spill for Molde, slår Daniel Berg Hestad fast overfor TV2 Nettavisen.

Han var Moldes beste spiller så lenge det varte, han ble byttet ut ti minutter ut i andre omgang etter å ha blitt skadet i første omgang.

- Men det er ikke noe alvorlig, jeg blir klar igjen før januar, smiler han.

- Molde gjorde seg selv en bjørnetjeneste

Berg Hestad fikk aldri sjansen til å bli proff på et tidligere stadium i karrieren, det var på nippet, men det holdt ikke.

- Det gikk på feil timing, jeg var ikke god nok i de rette øyeblikkene, prisen var for høy, eller så var det agenten som ikke gjorde jobben, er Berg Hestads forklaring på hvorfor han ikke har kommet seg til utlandet før nå. Han mener også at klubben gjorde seg selv en bjørnetjeneste på slutten av 90-tallet.

- Ledelsen den gang ville ha en altfor høy pris for meg, sier Berg Hestad, som nå går gratis til den nederlandske klubben Heerenveen i januar. Han synes det er trist at klubben ikke tjener noe på at han nå drar utenlands.

Benfica ble et nummer for store

Molde åpnet kampen friskt, og kunne med større dyktighet i avslutningene fort ha scoret mål i første omgang. Portugiserne var på sin side adskillige hakk mer effektive foran mål enn Molde, og gikk til pause med en komfortabel tomålsledelse. I andre onmgang så det ut som om Benfica-spillerne spilte på sparebluss, men det var aldri tvil om hvilken vei det ville gå.

- Vi visste det ville bli en vanskelig oppgave, men vi ville iallefall forsøke. Vi kom til en del sjanser, men mistet trykket etterhvert, og til pause var løpet egentlig kjørt, er trener Odd Bergs karakteristikk av kampen.

Berg sa før kampen at han mente Benficas opptreden ved dødballer ikke alltid er helt patent.

- Vi hadde håpet på å være giftige på dødballer, men vi fikk ikke de sjansene vi ønsket der, medgir Berg.

Dette var Odd Bergs siste kamp som hovedtrener, og han synes han har tilført laget noe siden han overtok etter Gunder Bengtsson.

- Vi spiller mer attraktiv fotball nå forhåpentligvis, men vi har måttet ta det skrittvis, sier han.

Hverken Odd Berg eller påtroppende trener Reidar Vågnes ser for seg de store taktiske endringene når Vågnes tar over som trener fra 1. januar.

- Vi kommer til å fullføre det Odd har begynt på, og jeg gleder meg til å ta fatt på det, sier Vågnes til TV2 Nettavisen.

Siste kamp også for Petter Singsaas

Moldes midtstopper Petter Singsaas spilte også sin siste kamp for Molde torsdag kveld, nå drar han til Steinkjer for å bli spillende trener der. Han vil ikke si noe om hva slags ambisjoner han har i Steinkjer.

- Litt vanskelig å si, vi får se på hva slags spillermateriale som står til rådighet der, mener Singsaas.

Singsaas syntes det var en spesiell følelse etter den siste kampen for Molde, men syntes som Berg Hestad at kampen mot Benfica var en grei avslutning.

- Vi tapte for et bedre lag, de var ganske enkelt et hakk bedre enn oss, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.