*Nettavisen* Sport.

Tap og minus for Thoresen

Foto: REUTERS/SCANPIX

St. Louis Blues scoret to ganger mens Patrick Thoresen var på isen for Edmonton Oilers.

08.12.07 08:17

EDMONTON - ST. LOUIS 3-4: Som Nettavisen skrev fredag kveld fikk Patrick Thoresen tillit av trener Craig MacTavish i kampen mot St. Louis Blues natt til lørdag.

Nordmannen skulle nok ønske at det hadde gått bedre.

Thoresen var på isen da Brad Boyes satte inn 1-0 etter 10,40 minutter.

Minus to
Shawn Horcoff utlignet like før den første pausen, men Boyes ga Blues ledelsen for andre gang 3,12 minutter ut i tredje periode mens Tom Gilbert satt utvist for det kanadiske oljelaget.

Bare 54 sekunder senere scoret Doug Weight sitt første mål for sesongen mens Patrick Thoresen var på isen sammen med Andrew Cogliano og Kyle Brodziak.

Dette førte til at 24-åringen fra Hamar endte med minus to i pluss/minus-statistikken. Likevel fikk Thoresen mer istid enn i de første NHL-kampene denne sesongen.

Midtveis i sisteperioden pådro Thoresen seg en utvisning for hekting, men Edmonton red stormen av og reduserte til 2-3 bare 24 sekunder etter at Thoresens utvisning var over.

To skudd
Paul Kariya scoret for hjemmelaget med snaut seks minutter igjen å spille. Marty Reasoner reduserte til 3-4, og Edmonton presset hardt for en utligning i sluttsekundene, men de to poengene endte hos St. Louis Blues.

Patrick Thoresen spilte 10,39 minutter og hadde to skudd på mål.

Han spilte stort sett i rekke med Zach Stortini og Liam Reddox, en ung og urutinert kombinasjon som fikk sjansen fordi MacTavish er misfornøyd med spillet til veteranene Jarret Stoll og Raffi Torres den siste tiden.

Senators på sporet
Det ble spilt i alt ni kamper i NHL natt til lørdag. Henrik Zetterberg scoret et hat trick for Detroit Red Wings, som vant hele 5-0 over Minnesota Wild.

Topplaget Ottawa Senators er tilbake på vinnersporet igjen. 4-2-seieren over Dallas Stars var lagets andre seier på rad.

Sjekk NHL.com for alle resultater og kampfakta.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.