RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tap, tap, tap

Sist oppdatert:
Nedrykksspøkelset rykker stadig nærmere for Modo.

FÄRJESTAD - MODO 6-3:

Det startet så bra for Modo i den svenske eliteserien i ishockey denne sesongen. Laget kjempet i toppen av tabellen, og laget spilte fantastisk hockey. Modos norske nyervervelse Mats Zuccarello Aasen toppet poengstatistikken, og drømmen om en gjentakelse av seriemesterskapet i 2007 levde i beste velgående.

Så kom en meget tøff novembermåned.

Skadeproblemene ville ingen ende ta, og stortalentet Zuccarello Aasen var en av flere som måtte ta seg en ufrivillig pause fra isen. Ørnskoldsvik-laget raste nedover tabellen, og målene rant inn bakover.

- Knalltøft
Nå befinner laget seg tredje nederst på tabellen. Det skiller kun tre poeng ned til Rögle som befinner seg på direkte nedrykksplass. Om Modo ender på den tredje siste plassen, vil det si at laget må ut i kvalikkamper for å holde seg i den øverste svenske divisjonen.

Per-Åge Skrøder har herjet i ligaen denne sesongen, og er for øyeblikket poengkonge i Sverige. Men det tenker han ikke så mye på nå.

- Det kommer til å bli knalltøft resten av sesongen. Vi har ett fokus, og det er å komme oss vekk fra kvalikplassen, sier Skrøder til Nettavisen.

Det er ikke mange serierundene siden Modo kjempet om å få den siste sluttspillplassen, men har i stedet gått på tap etter tap. Skrøder mener det har vært tøft psykisk.

- Det er klart det er tøft. Hverdagen er lettere når man ligger i toppen, men man må kunne takle nedturer også.

- Hvordan ser du på din egen situasjon om klubben rykker ned?

- Jeg håper for Guds skyld at vi ikke rykker ned. Men jeg har kontrakt med klubben, og jeg respekterer den. Skulle vi rykke ned er det bare å grave seg ned, sier en skuffet Skrøder.

Enda et tap
Lørdagens kamp mot Färjestad ble en ny nedtur for Modo. Hjemmelaget topper tabellen suverent, og grunnen til det kom klart fram mot Modo. Färjestad scoret hele fire ganger før Modo fikk hull på byllen for første gang. Da kom det to kjappe scoringer - begge av lagets norske stjerner. Først var Zuccarello Aasen sist på pucken, før Skrøder reduserte hjemmelagets ledelse til 4-2. Men til slutt måtte Modo altså gå av banen med enda et tap i bakhodet.

- Vi gjør en bedre kamp enn sist, men vi slipper inn seks mål. Det er altfor mye, sukker Skrøder.

- Det er kun to år siden sist Modo ble svenske mestere. Hva har skjedd?

- Vi har spilt dårlig over en lang periode. Vi har slitt med skader. Vi har rett og slett ikke klart å komme tilbake på det nivået vi var i starten av sesongen. Vi har et meget solid lag, men sliter med å finne flyten vår. Og ikke minst slipper vi inn altfor mye mål.

Det siste er veldig sant. På 52 kamper har Modo sluppet inn 169 mål, noe som er suverent mest i ligaen. Da hjelper det ikke at man er et av de lagene som også scorer mest.

Nå gjenstår det tre tøffe oppgjør for Modo. Lulea og Frölunda i de to første, før tabelljumbo Södertälje venter i sesongens siste kamp. Skrøder er klar for krig.

- Det er tre matcher igjen, og vi er innstilt på å gi alt for ikke å rykke ned. Blir det nedrykk får vi bare ta sorgene da, avslutter den norske poengkongen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere