Gå til sidens hovedinnhold

- Tåpelig å straffe utøvere

Tutta mener debatten har sporet helt av.

Suzann Pettersen mener utøvere som sponses av utenlandske spillselskaper straffes for hardt av norsk idrett.

Selv om Tutta bor i USA, har hun fått med seg bråket rundt avtalene som Mats Zuccarello Larsen, Cathrine Larsåsen og John Arne Riise har inngått med internasjonale bettingselskaper.

Golfproffen reagerer på at utøverne kan bli nektet landslagsoppdrag eller møte stengte dører hos Olympiatoppen.

- Det blir tåpelig når de begynner å utestenge utøverne fra fasiliteter og ikke lar dem spille på landslaget. Det er tåpelig å ta det ut mot enkeltutøvere. Jeg kan se begge sider av saken, men jeg synes det har tatt litt av, sier Tutta til NTB.

- Jeg leste at Zuccarello har trukket seg fra avtalen fordi han ønsker å spille på landslaget. For utøverne er det viktigste å utøve sporten sin.

Ingen tilbud
Selv er Suzann Pettersen i en posisjon der hun kan velge sponsorer fra øverste hylle.

- Har du fått tilbud fra spillselskaper?

- Nei, men hadde jeg fått det, er det klart at det hadde vært en vurderingssak. Slik situasjonen er nå, hadde det vært kjipt hvis ikke jeg skulle få bruke fasilitetene på Olympiatoppen og den kapasiteten de har.

Golf er tilbake som OL-gren i Rio de Janeiro i 2016. Tutta har lenge drømt om OL-spill, og hun vil ikke risikere å bli utelatt fra den norske troppen på grunn av en upopulær sponsoravtale.

- Sånn sett hadde det vært uaktuelt. Heldigvis er jeg i en situasjon der ting kan løses uten å være i en bettingstall, men jeg er heller ikke så inne i det «gamet» der, forteller verdenstreeren.

Forstår Norsk Tipping
Tutta synes sponsordebatten er vanskelig og har forståelse for at idrettsledere og Norsk Tipping ikke liker avtalene.

- Når du driver med internasjonal idrett og ikke konkurrerer like mye på norsk arena, glemmer du kanskje litt hvordan norsk idrett er bygd opp. Jeg var ikke så klar over posisjonen Norsk Tipping har hatt og har fortsatt.

- Jeg kan se begge sider. Jeg ser at Norsk Tipping er en viktig brikke, og at det er et svik at norske utøvere har avtaler med konkurrerende virksomhet. Men jeg skjønner også utøverne. Mange er i idretter som kan ha store kostnader for å utøve sporten og for å være på nivået de ønsker. For mange handler det om å få hjulene til å gå rundt. Hvis de får kjempestøtte fra et bettingselskap, som vil investere i dem som utøvere og det de står for, skjønner jeg at det er en veldig konflikt, sier Pettersen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken