Gå til sidens hovedinnhold

- Taper aldri mot Rosenborg

Det sa Start-trener Benny Lennartsson tidligere denne uken. Lørdag kveld gjorde han det igjen.

Se høydepunkter i videovinduet under!

SØR ARENA (Nettavisen): START – ROSENBORG 2-1:

- Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg taper aldri mot Rosenborg, gliser den ferske Start-treneren rett etter tre livsviktige poeng mot Rosenborg på Sør Arena.

Svensken gjorde dermed et fantastisk comeback i norsk fotball.

- Det kunne ikke startet bedre. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men i dag var innsatsen det viktigste. Spillerne kjempet fantastisk, vi var tøffere i duellene enn det Rosenborg var.

- Et steg nærmere
Benny Lennartsson ble tatt imot som en helt da han ble presentert på Sør Arena i kveld. Presset blir nok ikke mindre med seieren i dag.

- Jeg er en gammel mann og har vært med i gamet lenge. Nå har vi tatt et steg nærmere fornyet Tippeliga-kontrakt, og det er seks steg igjen. Vi har en lang vei, og vi kan bare stå på og kjempe til siste slutt, sier en glad Lennartsson.

Allerede etter 11 minutter sendte innleide Bernt Hulsker Sør Arena til himmels. Moldenseren fikk ballen fra Martin Borre og dundret ballen i mål fra 16 meter. Bare to minutter senere fant Rosenborg hull i Start-forsvaret, og Mikael Dorsin utlignet for trønderne.

Tar på seg skylden
Rosenborg hadde ballen mest. Likevel var det Start og Ole Martin Årst som trakk det lengste strået. I det 65. minutt gjorde Rosenborg-forsvarer Christer Basma et forsøk på å heade ballen inn til Lars Hirschfeld i Rosenborg-målet.

Headingen ble for løs og Årst var våken og snappet opp ballen og sikret Start tre svært viktige poeng i kampen om å berge plassen.

- Det føles utrolig godt. Vi har jobbet knallhardt og endelig får vi uttelling, smiler Årst.

Christer Basma tar på seg skylden for det avgjørende målet.

- Jeg tar den siste scoringen på min kappe. Headingen var for løs. På den annen side er vi et helt lag, og vi har nok sjanser til å kunne avgjøre dette, sier Basma.

Rosenborg-trener Knut Tørum var ikke fornøyd med laget sitt.

Gir ikke opp medalje
- Det er en tett og jevn kamp. I andre omgang føler jeg vi hadde full kontroll og vi kjørte kampen. Så skjer det at vi slipper Start inn igjen i kampen, sier Tørum som ikke vil spekulere i om medaljen røk i Kristiansand.

- Nei nei. Vi har seks kamper igjen, og det er fortsatt mange poeng å spille om. Vi må ikke gi opp, sier han.

Se høydepunkter her:
190055

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet