*Nettavisen* Sport.

Taper tid, men leder fortsatt

Foto: AFP Photo/Scanpix

Petter Solberg leder fortsatt rally Akropolis, men taper tid til sine argeste konkurrenter.

Som ventet er det ingen fordel å kjøre først på de støvete veiene i Hellas. Petter Solberg ledet rallyet etter første dag, og startet dagen hele 51,6 sekunder foran Sebastien Loeb, men har tapt mye på de tre første lørdagsetappene.

Det er imidlertid Sebastien Ogier som imponerer mest på de greske veiene. Franskmannen har hentet inn over 50 sekunder på yngstebror Solberg, og ligger i øyeblikket bare 5,4 sekunder bak nordmannen. Loeb ligger på tredjeplass – 15 sekunder bak nordmannen.

– Jeg er mer eller mindre der jeg skal være i forhold til Loeb, men Ogier flyr gjennom etappene i dag. Han blir en farlig mann, men vi er bare halvveis i rallyet. Mye kan skje ennå, sier Solberg etter den niende av totalt 18 etapper.

– Det har vært en bra morgen for oss, nesten helt perfekt, sier Ogier, som virket svært tilfreds med tingenes tilstand etter morgenetappene i Hellas.

Loeb øyner seier
Også Loeb sier seg fornøyd med egen innsats etter morgenøkta i Hellas.

– Jeg har pushet bra i dag, men Petter har god rytme og kjører godt til tross for vanskelige forhold. Samtidig er Ogier outstanding i øyeblikket, sier den ubestridte rallykongen.

– Alt kan skje i siste del av rallyet, sier Loeb videre.

Også Mikko Hirvonen er med i pallknivingen. Finnen ligger på fjerdeplass og har 23,8 sekunder opp til Solberg.

– Jeg har en god følelse og rytme i kjøringen, men det er likevel ikke helt nok. Men vi er fortsatt inne i seierskampen, så vi skal bare fortsette å pushe på videre utover dagen, sier Hirvonen.

Førerfeil av Petter
Alle de fire toppførerne har hatt en god start på lørdagen. Petter Solberg tapte imidlertid rundt ti sekunder på en førerfeil på den andre lørdagsetappen. I et veikryss kjørte nordmannen rett fram i stedet for å ta til høyre, noe som førte til at han måtte ta en u-sving for å komme seg tilbake i løypa.

Henning Solberg kjører også for en hederlig plassering i rallyet. Storebror Solberg ligger på femteplass, men har hele 2.44 minutter opp til sin ledende lillebror.

– Jeg er godt fornøyd med kjøringen og håper det vil holde til en bra plassering, sier han.

Henning har slitt med bremseproblemer tidligere i rallyet.

Østbergklatrer
Mads Østberg er også med i Hellas, men problem med servostyringen førte til at han måtte bryte tre etapper fredag – noe som ga et tillegg på fem minutter per etappe han måtte stå over. Østberg er imidlertid tilbake på veien lørdag og holder et greit tempo og kommer til å klatre voldsomt fra sin 25. plass før lørdagens etapper.

Han ligger i øyeblikket rundt 15. plass og har 15.48 minutter opp til teten. Han hadde med andre ord ligget på femteplass uten uhellet fredag. Målet hans blir nå å komme blant de ti som får VM-poeng.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.