*Nettavisen* Sport.

Tapetserer lagkameratene pallen?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sjekk denne favorittrioen fra Team Saxo Bank i forkant av tempomesterskapet natt til torsdag.

29.09.10 08:59

At Fabian Cancellara er storfavoritt til å vinne sitt fjerde tempomesterskap er det få som betviler. Men Cancellara er ikke alene om å kunne gjøre det helt store på Bjarne Riis' lag.

At svenske Gustav Larsson er en av de fremste utfordrerne kommer neppe som noen overraskelse, men hva kan Richie Porte få til på hjemmebane?

Outsider på hjemmebane
Riche Porte har tatt proffverdenen med storm i 2010-sesongen. Ut av ingenting vant han tempoetappen i Tour de Romandie, etterfulgt av rosa ledertrøye i tre dager, sjuendeplass sammenlagt og ungdomstrøya til odel og eie i Giro d’Italia.

- Jeg er ingen stor og kraftfull temporytter, forteller Porte til cyclingnews.com.

- Jeg har sett på stigningene, og snakket med Neil Stephens (australier som er sportssjef i Caisse d’Erpagne, journ.anm.); han har vært fantastisk for meg. Jeg må bruke bakkene til min fordel, forklarer han.

Været har blitt nevnt av mange, både i forhold til tempoen og landeveisrittet. Richie Porte slenger seg også på værdebatten.

- Hvis været forblir dårlig bryr jeg meg ikke. De fleste europeerne er døgnville, og det kommer også til å spille en ganske stor rolle.

For øyeblikket er det vår i Australia, og det kan bli både vind og regn, som kan påvirke rittene i Melbourne.

Skryter av svensk lagkamerat
Svenske Gustav Erik Larsson tok sølv i VM i 2009, samme farge ble det også på medaljen fra OL i Beijing. Richie Porte er full av lovord om sin svenske lagkamerat i Team Saxo Bank.

- Larssons styrke er at han klatrer meget godt, i tillegg er han en slags outsider som bør kunne hjelpe han med å overraske.

Så da gjenstår det å se. De tre konkurrere for hvert sitt land, men ut året er de også lagkamerater i Saxo Bank.

2235-0

Alt du trenger til sykkel-VM!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.