RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Todd Korol / Reuters

Tapte 1-5, men fikk stående ovasjoner

NHL er tilbake i Winnipeg.

Det er 15 år siden NHL-laget Winnipeg Jets ble flyttet fra hovedstaden i den kanadiske provinsen Manitoba til Phoenix i den amerikanske staten Arizona.

Natt til mandag kunne innbyggerne i Winnipeg igjen glede seg over et NHL-lag hjemme i sin egen by, da Winnipeg Jets spilte sin første kamp i NHL noensinne. Navnet er det samme som da laget forsvant for 15 år siden, men laget er ikke det samme. Atlanta Thrashers ble i sommer flyttet til Winnipeg og tok navnet Jets, ettersom dette allerede var kjent og kjært i Winnipeg.

Fansen bryr seg ikke - den er bare glad for å ha et NHL-lag igjen.

- Ganske utrolig
«Glad» er forresten å underdrive. «Ekstatisk» er mer beskrivende. Montreal Canadiens knuste Winnipeg Jets hele 5-1, men hjemmelaget fikk likevel stående ovasjoner da kampen var over.

- Det er ganske utrolig, sier Mark Scheifele (18), som ble valgt som nummer sju i sommerens draft og spilte sin første kamp i NHL.

- Når vi tapte i Barrie (juniorlaget hans, red. anm.), gikk folk hjem midtveis i andre periode. Å få en stående ovasjon når vi taper, det viser bare at vi kommer til å ha fansens støtte uansett hva som skjer, konstaterer 18-åringen.

Trener Claude Noel har uttalt at Winnipeg Jets er bra nok til å ta en sluttspillplass denne sesongen, men det så ikke slik ut mot Montreal Canadiens.

Tabber
Mike Cammalleri satte inn 1-0 for Montreal etter en gavepakke fra Johnny Oduya, mens Tomas Plekanec økte til 2-0, igjen etter svakt spill av Oduya.

Nik Antropov fikk en ellevill respons fra fansen da han scoret lagets første mål, men MOntreal slo raskt tilbake med 3-1-målet til Yannick Weber. Travis Moen og Max Pacioretty satte inn 4-1 og 5-1.

- Vi ga bort gratispizzaer midt på banen, konstaterer Claude Noel ifølge Canadian Press.

Edmonton slo Pittsburgh
I nattens andre NHL-kamp gikk Edmonton Oilers seirende av isen mot Pittsburgh Penguins. Etter 1-1 i ordinær tid gikk kampen til straffeslag. Jordan Eberle og Ales Hemsky scoret for Edmonton, mens James Neal var alene om å lykkes med straffeslag blant Pittsburgh-spillerne.

Ryan Nugent-Hopkins, førstevalget i sommerens draft, scoret Edmontons mål i ordinær tid. Kris Letang nettet for Penguins.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere