*Nettavisen* Sport.

Tapte 1-5, men fikk stående ovasjoner

Foto: Todd Korol / Reuters

NHL er tilbake i Winnipeg.

Det er 15 år siden NHL-laget Winnipeg Jets ble flyttet fra hovedstaden i den kanadiske provinsen Manitoba til Phoenix i den amerikanske staten Arizona.

Natt til mandag kunne innbyggerne i Winnipeg igjen glede seg over et NHL-lag hjemme i sin egen by, da Winnipeg Jets spilte sin første kamp i NHL noensinne. Navnet er det samme som da laget forsvant for 15 år siden, men laget er ikke det samme. Atlanta Thrashers ble i sommer flyttet til Winnipeg og tok navnet Jets, ettersom dette allerede var kjent og kjært i Winnipeg.

Fansen bryr seg ikke - den er bare glad for å ha et NHL-lag igjen.

- Ganske utrolig
«Glad» er forresten å underdrive. «Ekstatisk» er mer beskrivende. Montreal Canadiens knuste Winnipeg Jets hele 5-1, men hjemmelaget fikk likevel stående ovasjoner da kampen var over.

- Det er ganske utrolig, sier Mark Scheifele (18), som ble valgt som nummer sju i sommerens draft og spilte sin første kamp i NHL.

- Når vi tapte i Barrie (juniorlaget hans, red. anm.), gikk folk hjem midtveis i andre periode. Å få en stående ovasjon når vi taper, det viser bare at vi kommer til å ha fansens støtte uansett hva som skjer, konstaterer 18-åringen.

Trener Claude Noel har uttalt at Winnipeg Jets er bra nok til å ta en sluttspillplass denne sesongen, men det så ikke slik ut mot Montreal Canadiens.

Tabber
Mike Cammalleri satte inn 1-0 for Montreal etter en gavepakke fra Johnny Oduya, mens Tomas Plekanec økte til 2-0, igjen etter svakt spill av Oduya.

Nik Antropov fikk en ellevill respons fra fansen da han scoret lagets første mål, men MOntreal slo raskt tilbake med 3-1-målet til Yannick Weber. Travis Moen og Max Pacioretty satte inn 4-1 og 5-1.

- Vi ga bort gratispizzaer midt på banen, konstaterer Claude Noel ifølge Canadian Press.

Edmonton slo Pittsburgh
I nattens andre NHL-kamp gikk Edmonton Oilers seirende av isen mot Pittsburgh Penguins. Etter 1-1 i ordinær tid gikk kampen til straffeslag. Jordan Eberle og Ales Hemsky scoret for Edmonton, mens James Neal var alene om å lykkes med straffeslag blant Pittsburgh-spillerne.

Ryan Nugent-Hopkins, førstevalget i sommerens draft, scoret Edmontons mål i ordinær tid. Kris Letang nettet for Penguins.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.