RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte 92 millioner på Tigers gest

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Ikke alle er like fornøyde med golfstjernens gentleman-gjerning.

Europa lå langt bak USA før Ryder Cups siste turneringsdag, og amerikansk seier var så godt som sikkert. Før de siste duellene var halvspilte, lå oddsen på hele 34 på europeisk seier hos enkelte bookmakere, mens amerikansk seier bare ga 1,2.

Men med en utrolig opphenting klarte Rory McIlroy og co. å forsvare det prestisjetunge trofeet med sifrene 14,5-13,5.

Det kostet enkelte bookmakere dyrt. Tiger Woods får mye av skylden.

Bommet på enkel put
Golfstjernen spilte mot Francesco Molinari i den siste duellen, og det var avgjort at Europa kom til å vinne turneringen allerede før Woods og Molinari hadde spilt ferdig. Med seier kunne Tiger i beste fall håpe på stillingen 14-14, men ettersom Europa er regjerende mester, ville de uansett vinne turneringen.

Woods ledet med ett slag før det attende og siste hullet, og var nære birdie da han chippet ballen i hullkanten. Ballen trillet kun en meter unna koppen, og amerikaneren kunne enkelt ha satt parputten og med det vunnet duellen. Ettersom seier til USA uansett var umulig, valgte imidlertid Woods å være gentleman, og konsentrerte seg ikke overdrevent for å sette putten. Dermed bommet han, og lot også Molinari slippe å sette sin siste put, slik at italieneren vant duellen og den totale stillingen ble 14,5-13,5 istedenfor 14-14.

- Ingen spiller på uavgjort
En ubetydelig forskjell for Woods og det amerikanske laget. En gigantisk forskjell for bookmakerne.

14-14 ville for dem vært et perfekt resultat, ettersom svært få hadde spilt på dette utfallet. Med europeisk seier, som det var meget høy odds for, måtte britiske bookmakere, ifølge Daily Mail, dele ut til sammen ti millioner pund, eller 92 millioner kroner.

- Ingen spiller på uavgjort. Tigers miss kostet oss over 650.000 pund. Tiger er ikke bookmakernes venn i dag, sier en talsmann for Ladsbrokes til tabloidavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere