Gå til sidens hovedinnhold

Tapte i Flyers-debuten

Patrick Thoresen har kommet til et NHL-lag i krise.

24-åringen fra Hamar fikk 8,39 minutter på isen i sin første kamp for Philadelphia Flyers, som natt til søndag spilte hjemme mot Florida Panthers.

Og Thoresen fikk spille med to av lagets beste spillere; Mike Richards og Scott Hartnell. Spesielt Richards har vokst til en ledertype i laget fra Rocky Balboas hjemby.

Philadelphia tok ledelsen i spill fem mot fire noen få minutter før andre periode var over. Assistert av Jeff Carter satte Daniel Briere inn 1-0 foran 19.629 tilskuere i Wachovia Center.

Thoresen var bare fire sekunder fra å debutere med seier i Flyers-drakta, attpåtil på hjemmebane.

Men Jay Bouwmeester utlignet 3,7 sekunder før tredje periode var over og dermed gikk kampen til sudden death. 3,44 ut i spilleforlengningen scoret Olli Jokinen for Florida Panthers, som dermed vant matchen 2-1 - og det til tross for at Flyers vant skuddstatistikken 41-25.

Bittert for Thoresen, selvsagt, men enda bitrere for hans nye lagkamerater. Dette var nemlig Philadelphias tiende strake tap i NHL. Det er en tangering av klubbrekorden.

Likevel har Flyers fortsatt en mulighet til å nå sluttspillet. Utsiktene er faktisk bedre i Philly enn i den klubben som vraket Thoresen - Edmonton Oilers.

Philadelphia ligger på niendeplass i NHLs østre avdeling, bare ett poeng bak den åttende og siste sluttspillplassen. Edmonton er på sin side på 14. plass i vest, 11 poeng bak åttendeplassen.

Grunnserien avsluttes 6. april. De åtte beste lagene i hver avdeling går til sluttspillet, også kalt Stanley Cup.

Notiser: Ole-Kristian Tollefsen satt på tribunen for andre kamp på rad da hans Columbus Blue Jackets imponerte med en 3-0-seier over Montreal Canadiens ... Mats Sundin scoret ett mål i det som kan ha vært hans siste kamp for Toronto Maple Leafs. Etter 13 år i klubben har han blitt bedt om å takke ja til en trade ... Pittsburgh Penguins ledet 3-0 i toppkampen mot Ottawa Senators, men tapte 3-4 etter sudden death ... Jevgeni Malkin gikk poengløs av isen for Pittsburgh, mens Alexander Ovetsjkin gjorde tre assists da Washington Capitals tapte 3-6 for Carolina Hurricanes. Dermed leder Malkin poengligaen i NHL med bare ett poengs margin til sin russiske landsmann.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien