RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte i midtpartiet

Foto: Andy Clark (Reuters)
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal skuffet i «favorittbakken».

Alpintbakken i kanadiske Lake Louise har vært litt av en lykkebakke for Aksel Lund Svindal.

28-åringens første verdenscupseier kom nemlig i nettopp denne bakken i 2005, mens han også vant i samme bakke to år senere.

I fjorårets sesong ble Lund Svindal nummer to i utforkonkurransen i Lake Louise, og han hevder selv at han «aldri har kjørt så bra som den dagen».

Ledet på toppen
Men da det første utforrennet for sesongen ble unnagjort i Lake Louise på lørdag, var ikke nordmannen i nærheten av pallen.

- Jeg skal være med og kjempe i toppen, og jeg er en av dem som kan vinne, sa Lund Svindal til NRK før rennet, og da vårt store alpintstjerne satte i gang som startnummer 14 så det ut til at han kunne følge opp forventningene.

Nordmannen ledet nemlig i toppen av løypa, før det gikk saktere i midtpartiet.

I mål var det klart at Lund Svindal ikke ville hevde seg i toppen av resultatlista, og det holdt til slutt til en 14.-plass for Lund Svindal.

Jansrud overrasket
Da gikk det bedre med Kjetil Jansrud, som med startnummer 31 satte et støkk i ledende Didier Cuche da han ledet etter to mellompasseringer.

- Det er helt vanvittig det Kjetil gjør her nå, mente NRK-kommentator Andreas Toft.

Men heller ikke Jansrud fikk det helt til å stemme i midtpartiet, og kom til slutt i mål på en ellevteplass - 98 hundredeler bak sveitseren på topp. Det var 27 hundredeler raskere enn Lund Svindal, og Janrud dro dermed det lengste strået blant nordmennene.

Det ble til slutt dobbelt sveitsisk jubel i utforbakken, med Didier Cuche foran landsmannen Beat Feuz på de to øverste plassene i rennet.

Østerrikske Hannes Reichelt tok den siste pallplasseringen fra startnummer 45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere