*Nettavisen* Sport.

Tapte i midtpartiet

Foto: Andy Clark (Reuters)

Aksel Lund Svindal skuffet i «favorittbakken».

26.11.11 21:01

Alpintbakken i kanadiske Lake Louise har vært litt av en lykkebakke for Aksel Lund Svindal.

28-åringens første verdenscupseier kom nemlig i nettopp denne bakken i 2005, mens han også vant i samme bakke to år senere.

I fjorårets sesong ble Lund Svindal nummer to i utforkonkurransen i Lake Louise, og han hevder selv at han «aldri har kjørt så bra som den dagen».

Ledet på toppen
Men da det første utforrennet for sesongen ble unnagjort i Lake Louise på lørdag, var ikke nordmannen i nærheten av pallen.

- Jeg skal være med og kjempe i toppen, og jeg er en av dem som kan vinne, sa Lund Svindal til NRK før rennet, og da vårt store alpintstjerne satte i gang som startnummer 14 så det ut til at han kunne følge opp forventningene.

Nordmannen ledet nemlig i toppen av løypa, før det gikk saktere i midtpartiet.

I mål var det klart at Lund Svindal ikke ville hevde seg i toppen av resultatlista, og det holdt til slutt til en 14.-plass for Lund Svindal.

Jansrud overrasket
Da gikk det bedre med Kjetil Jansrud, som med startnummer 31 satte et støkk i ledende Didier Cuche da han ledet etter to mellompasseringer.

- Det er helt vanvittig det Kjetil gjør her nå, mente NRK-kommentator Andreas Toft.

Men heller ikke Jansrud fikk det helt til å stemme i midtpartiet, og kom til slutt i mål på en ellevteplass - 98 hundredeler bak sveitseren på topp. Det var 27 hundredeler raskere enn Lund Svindal, og Janrud dro dermed det lengste strået blant nordmennene.

Det ble til slutt dobbelt sveitsisk jubel i utforbakken, med Didier Cuche foran landsmannen Beat Feuz på de to øverste plassene i rennet.

Østerrikske Hannes Reichelt tok den siste pallplasseringen fra startnummer 45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.