Tapte i siste sekund

Foto: Scanpix

Katrine Lunde Haraldsen stengte buret, men fremover bommet håndballjentene gang på gang.

26.09.10 18:23

NORGE - ROMANIA 23-24:

Med sekunder igjen på klokka og ett mål opp til Romania hadde de norske håndballdamene flere opplagte muligheter til å komme asjur og sikre ekstraomganger i verdenscupfinalen i Århus. Katrine Lunde Haraldsen stengte buret og reddet både straffe og contring. Det hjalp lite når utespillerne ikke fikk ballen i målet.

Dermed tapte Norge finalen, drøye to måneder før EM på hjemmebane.

Sliter mot Romania
Thorir Hergeirsson har testet ut mange nye spillere i mesterskapet og prestasjonene har svingt. Åpningskampen mot nettopp Romania endte med tap, men både Sverige, Russland og Danmark ble beseiret. Norge kom seg derfor til finalen, men der gikk det altså ikke så bra.

Les også: Gikk elleve minutter uten scoring

- Dette er skikkelig surt, jeg er veldig skuffet. Vi var for unøyaktige og de var bedre enn oss i dag. Vi har noen gode kontrasjanser i andreomgangen som vi bør sette, sa kaptein Gro Hammerseng til TV 2.

Og statistikken mot Romania er et mørkt kapittel i en ellers stolt, norsk håndballhistorie. Det siste året har tre av fem kamper endt med tap mot østeuropeerne.

- Må ha bedre uttelling på skudd
Lagene holdt følge store deler av kampen, men på 18-18 rykket rumenerne ifra. Hammerseng og co. avsluttet knallsterkt og hentet inn ledelsen, og det så lyst ut da Lunde Haraldsen reddet straffe med 15 sekunder igjen og 23-24 på måltavla. Ida Alstad fikk mulighet til å sikre ekstraomganger, men bommet på distanseskuddet og håndballdamene måtte nøye seg med sølv.

- Jeg synes det svinger mindre framover i dag enn det har gjort tidligere denne uka, men vi burde hatt litt bedre uttelling på skuddene våre i andreomgangen, sa Hergeirsson etter finaletapet.

Danmark tapte bronsefinalen mot Frankrike 28-26.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.