*Nettavisen* Sport.

Tapte medaljen i siste bakke

Foto: (foto: scanpix)

Medaljen glapp for Kristin Størmer Steira i den siste bakken, etter at hun gjennomførte en nær perfekt tremil.

24.02.06 13:22

Katerina Neumannova, som hadde spart krefter gjennom hele tremila, ble for sterk på oppløpet, og spurtbeseiret Julia Tsjepalova og polske Justyna Kowalczyk. Kristin Størmer Steira, som lå med helt framme i teten i 29 kilometer, måtte gi tapt i den siste bakken før mål, og klarte aldri å tette igjen luka fram til tet-trioen.

Tredje 4. plass
Dermed ble det en ny 4. plass på Kristin Størmer Steira. Det var hennes tredje i Torino-OL.

- Kristin gikk et veldig bra løp, et klokt løp, men det holdt dessverre ikke i den siste bakken, sa dametrener Svein Tore Samdal til NRK rett etter målgang.

Størmer Steira var sitt sedvanlige blide jeg etter løpet, men var naturlig nok skuffet over en ny 4. plass.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, om jeg skal smile eller gråte, men det er klart det er surt. Det var bare ikke mer igjen på den toppen der igjen. Da jeg skjønte at det skulle bli en ny 4. plass, tenkte jeg bare: ja, ja. Da er det vel bare sånn det skal være i dette OL, sa hun.

Grusomt
Hun hadde ikke mer igjen da de begynte å kjøre hardt i den siste bakken.

- Det var grusomt. Jeg kjente at jeg var stiv allerede tidlig, men jeg hadde ikke lyst til å være på 4. plass på toppen, men jeg kom meg ikke forbi, dessverre.

Nå gleder hun seg til å gå tremil i Kollen.

- Jeg håper det kommer mye folk, sa hun.

Kristin Murer Stemland ble nest best av våre på en 24. plass. Hun var nesten fem minutter bak. Ella Gjømle ble nummer 29, over seks minutter etter Neumannova.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.