*Nettavisen* Sport.

Tapte ti millioner på fotballspillere

Terje Høilis Fredrikstad Spillerinvest blødde for klubben sin.

- Nå må vi selge før vi kjøper, men den sportslige ledelsen har sagt at de ønsker en spiss. Det er target en, sier konstituert daglig leder Morten Huth i Fredrikstad FK.

NA24 - din næringslivsavis

Skutt inn 26 mill.
Siden hovedaksjonær Terje Høili og en gruppe andre selskaper og privatpersoner opprettet Fredrikstad Spillerinvest AS sent i 2005, er det skutt inn 26 millioner. I fjor ble resultatet nesten ti millioner i minus. Den eneste inntekten var vel 850.000 i gevinst etter salg av en mann, mens man avskrev spillerverdier for 10,5 millioner.

- Selskapet sitter med andeler i de fleste av våre spillere. De eiere i snitt halve stallen, og har vært en god bidragsyter for at vi er der vi er, kommenterer Huth.

NA24 fikk fredag ikke tak i styremedlem Terje Høili, som er på ferie. Mandag kveld tar overraskelsesklubben Fredrikstad imot Vålerenga. FFK ligger på andreplass, fem poeng bak Stabæk. VIF ligger på en skuffende åttendeplass.

Tok sist gull i i 1961
- Kan FFK ta gull?

- En klok mann har sagt at det alltid er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden. Vi håper jo at vi skal klare å stabilisere oss der vi er, og at det varer ut sesongen. Men samtidig må man være realistiske - ender vi opp fra sjetteplass og oppover er det bedre enn vi hadde regnet med, sier Huth til NA24.

Fredrikstad tok sist seriegull i 1961, og står med hele ni ligamesterskap. I 2006 vant østfoldingene cupen, slik de også gjorde i 1984.

Jakter på 20-30 mill.
Fotballklubbens aksjeselskap omsatte for 99,3 millioner i fjor, og fikk et underskudd på vel fire millioner. Nå trenger de friske penger.

Les også: Tapte på a-ha, billettrot og flopp

- Vi arbeider med en emisjon, og skal informere aksjonærene om det innen 1. september. Planen er å gjennomføre en rettet emisjon, sier konstituert daglig leder Morten Huth.

Han vil ikke oppgi eller kommentere emisjonsbehovet, men Fredriksstad Blad har tidligere skrevet at klubben trenger 20-30 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.