Gå til sidens hovedinnhold

- Tar 20 år før folk forstår

Arsenal var ute og kjøre mot Leicester, men de franske stjernene Henry og Vieira sørget for at Arsene Wengers menn fullfurte sesongen uten tap. - Det tar 20 år før folk forstår hvor stort dette er, sa Thierry Henry etter kampen.

ARSENAL – LEICESTER 2-1: En solid straffe-scoring av Thierry Henry – spissens 30. ligascoring for sesongen – og en leker avslutning av kapteinen Patrik Vieira sørget for at Leicester ble en av mange klubber som gikk med hengehoder ut av Highbury.

Rekord til evig tid?

For første gang siden Preston i 1888/89 – 115 år siden – gikk et lag i toppserien gjennom hele ligasesongen uten tap. Men mens Preston spilte 22 kamper, har Arsenal glidd gjennom 38. Det spør om noen lag noensinne kommer til å slå rekorden. Det må kanskje bli de rødkledde selv neste år.

- Det har ikke helt gått opp for oss ennå. Det vil ta 20 år før folk forstår hvor stort dette er. Vi ønsket å få til noe spesielt denne sesongen, og nå som vi har fått det til er det fantastisk. Større en fantastisk, sa henry til Sky Sports etter kampen.

Etter seieren lørdag ble Vieria & Co. lenge igjen ute på gressbanen og hevet ligatrofeet foran drøyt 40.000 entusiastiske hjemmefans. Det ble æresrunde og champagne, og manager Wenger ble også båret på gullstol av sine spillere.

Svak start

Det var like før Leicester ødela rekorden for Arsenal i den siste kampen. Den tidligere Arsenal-spissen Paul Dickov nikket gjestene frekt i ledelsen halvveis ut i 1. omgang, og Arsenal slet med å reise seg. Lagene gikk til pause uten at hjemmelaget hadde produsert mange sjanser.

Men etter pause var det andre toner. Kun to minutter var gått da Ashley Cole ble felt og Arsenal fikk straffe. Henry scoret sikkert – og dermed endret kampen karakter. Derfra og ut var det enveiskjøring, og 2-1 kom 10 minutter senere. Vieira stakk fint igjennom fra Bergkamps lissepasning, kapteinen rundet keeper og scoret sikkert. Festen var i gang.

Og så vidt vi vet så fester de ennå.

HTML EMBED
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen